THY Sivas Uçuşunda 11 Saatlik Rötar

THY Sivas Uçuşunda 11 Saatlik Rötar

* Türk Hava Yolları'nın (THY) Sivas-İstanbul seferini yapan TK-2659 sefer sayılı uçak, kötü hava şartları ve kabin ekibinin değişmesi üzerine 11 saatlik rötar ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

20 Ocak 2016 - 11:23

* Türk Hava Yolları'nın (THY) Sivas-İstanbul seferini yapan TK-2659 sefer sayılı uçak, kötü hava şartları ve kabin ekibinin değişmesi üzerine 11 saatlik rötar ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE İstanbul

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'ndan kalkıp İstanbul Atatürk'e Havalimanı'na saat 13.55 'te inmesi gereken THY'nin TK-2659 sefer sayılı uçağı kar yağışı, düşük görüş ve kabin ekibinin değişmesi nedeniyle 11 saatlik rötarla saat.00.55'te İstanbul'a geldi.

"UÇAĞIN İÇİNDE 7 ST..."

Uçağın içinde 7 saat bekletildiğini belirten Tacettin Keskin "Uçağın esas pilotu bu uçağı kaldırmayıp şartlar kötü diyerek neden bizden sonraki uçağı kaldırıyor da bu uçağı diğer pilotlar kaldırıyor. Bir hanımefendi sinir krizi geçirdi. Uçağın içinde 7 saat beklemek rehin olmak gibi bir şey oldu. Bize iptal edildi de demediler. Uçak kalkmıyor da demediler bekledik. Sonra bize söyledikleri pilotun problem yaşadığı diğer gelen uçakla değiştirilerek bizi 13 saat sonra Atatürk Havalimanı'na ulaştırdılar. Uçağın içinde insanları 7 saat bekletirseniz insanları bir yere kadar sabır eder. Pilot şunu söylüyor. 10 dakika bekleyin kalkacağız. 20 dakika sonra kalkmayı bekliyoruz temizlenmeyi bekliyoruz. Pilot kesin bir şey konuşsa belki de bunların hiçbirini yaşamayacağız" diye konuştu.

"AMBULANS GELDİ"

Yolculardan Gülnaz Unutmaz ise, "THY Sivas'tan İstanbul'a geliyorduk. Saat 12.10 uçağına biletim vardı. Ancak bir türlü uçak hareket etmedi. Uçakta bekledik. Sonra salona alındık. Sonra tekrar uçağa alındık. Saatlerce bekletildik, uçağın içinde pilot sürekli '5 dakikaya 10 dakikaya pist açılacak. Kalkacağız' dedi. Fakat kalkmadı. Her seferinde yarım saat bir saat tekrarladı. Şarjlarımız bitti. Artık saatlerden de haber alamıyoruz. İptal dediler bizi bıraktılar. Bir genç kız fenalaştı. Ambulans geldi" ifadelerini kullandı.

"PİLOTTA BİR ANORMALLİK VARDI"

Diğer bir yolcu Cemal Şimşek de şöyle konuştu: "Sivas'tan geliyoruz. Uçağımız Sivas'tan 12.10 'da kalkacaktı. 4 saat uçağın içinde kaldık. Gelen uçaklar kalktı, gitti. Bizim uçağımız devamlı kaldı. Biz bağırdık çağırdık bizi uçaktan indirdiler. 2-3 saatte terminalde beklettiler. Tekrar uçağa geri bindik. Sonra 2 saat daha bekledik. Uçakta sonra iptal dediler. Gitmedi iki tane çocuk var perişan olduk. Pilotta bir anormallik vardı. Uçaklar kalktı. Bu uçak niye kalkmıyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x