MAHSUN FENA ÇAKILDI

MAHSUN FENA ÇAKILDI

2001'deki olaylı Diyarbakırspor-Konyaspor maçının ham görüntülerinin Ankara'ya ulaştırılmasını engelleyenler arasında Mahsun Kırmızıgül de varmış.

04 Şubat 2016 - 14:48 - Güncelleme: 04 Şubat 2016 - 14:52

Erman Toroğlu, Mahsun Kırmızıgül'e "Sen bir takımın kaderiyle oynayan hakemle işbirliği yaparken, vicdanın neredeydi?" diye sordu.

Sabah gazetesi yazarı Erman Toroğlu, "Montajcı Mahsun" başlıklı bugünkü yazısında Toroğlu, terör operasyonlarını eleştiren ve Başbakan Davutoğlu'nu vicdansızlık ve zalimlikle suçlayan ünlü sanatçıyı kaleme aldı.

Yazar, 2001'de oynanan olaylı Diyarbakırsor-Konyaspor maçını bir kez daha yazdı. Toroğlu, Diyarbakırspor lehine verdiği kararlarla çok konuşulan hakem Mutlu Çelik'i eleştirdiği yazının küpürünü köşesine taşıdı.

Yazar daha sonra maç sonrası yaşananları okurlarıyla paylaştı:

O tarihte; Diyarbakır-Konyaspor maçı çok konuşulmuştu... Çünkü o zamanki adıyla Türkiye Birinci Ligi'ne çıkacak takımı tayin edecek bir karşılaşmaydı ve göstere göstere Konyaspor'dan alınıp Diyarbakırspor'a verilmişti. Bazı sebeplerden dolayı da TRT'de yayınlanmamıştı (yukarıdan gelen emirlerle)… O zaman ANAP dönemi... Başbakan Mesut Yılmaz, yardımcısı Konya Milletvekili Mehmet Keçeciler. Maçtaki olaylar fazla olunca Mehmet Keçeciler, TRT'ye telefon açıyor ve "Çekilen ham kaseti görmek istiyorum mutlaka bana getirin" diyor. Maçı anlatmaya giden de TRT spikeri Tansu Polatkan... Polatkan maçı anlattıktan sonra kaseti alıp TRT bürosuna gidiyor. Büroda otururken türkücü Mahsun Kırmızıgül, maçın hakemi Mutlu Çelik, Diyarbakır Kulüp Başkanı Adnan Ötüken içeri giriyorlar ve diyorlar ki, "Ankara'ya gidecek özet görüntüleri Mutlu Çelik izleyecek ve bazı görüntüler Ankara'ya geçilmeyecek." Tansu Polatkan bakıyor durum vahim, "Beyler, görüntüleri izleyin. İstediğiniz görüntüleri Ankara'ya gönderin ama ben kaseti olduğu gibi Ankara Merkez'e ulaştırmak zorundayım" diyor. O sırada Mutlu Çelik, kasetin başına oturup, 'bu kalsın, onu çıkarın' gibi emirler veriyor."

YAZDIKLARINI DOĞRULAMIŞ

Çarpıcı ayrıntıyı yazısında anlattıktan sonra sözü Kırmızıgül'e getiren yazar, o günkü yazısından 13 gün sonra karşılaştığı sanatçının yazdıklarının hepsine doğru dediğini aktardı.

"Şimdi ben Mahsun'a soruyorum…" diyen Toroğlu cevap vermesini istediği isme böyle seslenerek yazısını tamamlıyor:

"SES VERİRSEN SEVİNİRİM"

"Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanların kendi polisine, askerine silah sıkıp öldürmesi doğru mu Mahsun Kırmızıgül, bana bunun cevabını verir misin? Sana hangi lakabı takacağımı bilemiyorum. Türkücü Mahsun Kırmızıgül mü sanatçı Mahsun Kırmızıgül mü, insan Mahsun Kırmızıgül mü? Ses verirsen sevinirim… Ve tekrar o güne dönersek Diyarbakırspor-Konyaspor maçı katledilirken cinayetin delilleri ortadan kaldırılmak istenmişti. Ve bu cinayetin delillerini kaldırmak isteyenlerin arasında Mahsun Kırmızıgül de vardı. Orada ter döken futbolcuların, o paraları harcayan kulüplerin, onların arkasından koşan taraftarın alın teri, emeği çalınmıyor muydu Mahsun Kırmızıgül! Ve sen bu delillerin karartılmasına da önderlik ediyordun… Ne dersin Mahsun Kırmızıgül… Cevap ver..

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x