Okulda öpüştüğü suçlamasının ardından camdan atlayan...

Okulda öpüştüğü suçlamasının ardından camdan atlayan öğrenci yürüyemeyecek

HATAY’ın Kırıkhan İlçesi’nde kız arkadaşı D.H. ile okulda öpüştü iddiasıyla, okul müdiresi A.E.’nin odasında öğretmenlerin kendisine baskı yaptığını ileri sürerek okulun penceresinden atlayarak intihara kalkışan lise öğrencisi 15 yaşındaki H.İ. artık yürüyemeyecek. Belden aşağısı tutmayan H.İ., idarenin kendisinin sürekli okuldan atmaya çalıştığını ileri sürdü.

23 Ocak 2016 - 10:21

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden H.İ., olayın 9 Aralık’ta Kırıkhan’daki Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana geldiğini söyledi. Aynı okulda eğitim gören kız arkadaşıyla öpüşmediği halde iftiraya uğradığını belirten liseli genç, olay gününü şöyle anlattı:

"Müdire hanım içerde benimle öpüştüğü iddia edilen kızla konuşuyor, ona bağırıyordu. Ben de ilk önce içeriye girmeye korktum, çünkü kesin belliydi bir olay olacağı. Bana kötü söz söyleyecekleri aklıma doğmuştu. Korkuyla içeriye girdim, bana ’Geç bakalım H. Bey’ dedi, dalga geçercesine. İçeriye geçtim, Hoca bana ’Ne halt yediğinizi anlatın’ dedi, ben de ’Ne halt yemişiz’ dedim. Bana ’Sen daha iyi bilirsin, anlatın bakalım’ dedi. Bu sefer müdire hanım, ’Allah belanı versin nasıl bir çocuksun’ dedi, beni tahrik etti, ’Geçen yıldan beri senden çektiklerim nedir?’ dedi. Ben de ’Hocam yani ne olmuş, şimdiden özür dilerim, anlatın bir olayı ben de öğreneyim’ dedi. ’Siz öpüşmüşünüz, şöyle böyle yapmışınız’ dedi. Ama öyle bir olay, öyle bir konu yok."

2’İNCİ KATTAN ATLADI

Kız arkadaşı D.H.’ye de baskı yapıldığını ifade eden H.İ., şöyle devam etti:

"İçerdeki öğretmen, ’Ben disiplin kurulu başkanıyım, seni okuldan atacağım, hayatını yakacağım. Senin bacın, kız kardeşin yok mu?’dedi. Ben de ’Evet kız kardeşim var ama ben böyle bir şey yapmadım, neden böyle diyorsunuz bana?’ dedim. Beni tahrik ettiler, zor tuttum kendimi. Daha önce de beni okuldan atmaya çalıştılar. ’Beni okuldan atmaya çalışmayın, benden ölürsem kurtulursunuz’ dedim. Binanı ikinci katındaki balkondan aşağıya atladım, işte son halim de böyle. Doktorlar tarafından söyleniyor ki, ayaklarım tutmuyor, felç kaldım. Benim de en çok istediğim şey basketbolcu olmaktı. Beni hayallerimden uzak ettiler."

’OĞLUM TEKERLEKLİ SANDALYEYE MAHKUM EDİLDİ’

Hastanede oğlunun yanından hiç ayrılmayan anne Rüştiye İ. de, Bize kağıt geldi ’İdari soruşturmaya gerek kalmamıştır, olay kapanmıştır’ diye. Söyler misiniz bana adalet nerde?" diye konuştu.

’ADLİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR’

H.İ.’nin avukatı Ali Habip ise öğretmenler hakkında açılan idari soruşturmanın kapatıldığını, ancak ’İntihara teşvik ve hakaret’ suçlarından ceza soruşturmasının sürdüğünü söyledi. Kız çocuğu üzerinde baskı uygulandığını öne süren Habip, bu nedenle ’Görevi kötüye kullanma, yalan tanıklığa teşvik ve suçu bildirmeme’ yönünden de işlem yapılması gerektiğini savundu.

KIZ DA MÜDİREYİ SUÇLADI

Öte yandan H.İ. ile öpüştüğü iddia edilen D.H. ise polise verdiği ifadesinde Okul Müdiresi A.E.’nin kendisine müfettişlere yalan beyanda bulunmasını istediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Odadaki N. hoca, arkadaşım atladıktan sonra ağlamaya başlayınca ’Bak şu utanmaza, bir de ağlıyor aşk acısı çekiyor’ diye söylendi. Bu olaydan sonra 2 gün izin aldım. Okula gelince Müdire A.E. beni çağırdı ’Müfettişlere H.’nin psikolojisi bozuk diyeceksin, bizim odada konuştuklarımızı anlatmayacaksın’ dedi. Ben de müfettişlere hocamın söylediği gibi anlattım."

Okul Müdiresi A.E. ise iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Elçi cinayetini Jandarma çözecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x