‘Jüri üyeleri reyting peşinde’

‘Jüri üyeleri reyting peşinde’

Yarışma programıyla müzik sektörüne adım atan İlyas Yalçıntaş’a göre, jüri üyeleri yarışmacıların başarısına katkı sağlayamıyor. Genelde reyting peşinde olduklarını söyleyen şarkıcı, “Bir yarışmacıya yaptıkları yatırımın sonucunu görmedik” dedi

01 Şubat 2016 - 17:28

‘X Factor’ yarışma programında söylediği ‘İncir’ şarkısıyla adını duyururan İlyas Yalçıntaş, ilk albümünü çıkardı. Enbe Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker’le müzik dünyasına giriş yapan Yalçıntaş, “Yarışma  programlarında yetenekli solistler ve sesler var. Fakat fark yaratma konusunda bir sorun oluyor” dedi.

- ‘İçimdeki Duman’ albümüne nasıl hazırlandınız?

Albümü uzun bir çalışma sürecinde hazırladık. İçinde cover ve sıfır şarkılar var. Ayrıca kendime ait iki şarkı da albümde yer alıyor.

- Albümde kimlerle çalıştınız?

Febyo Taşel, Mustafa Ceceli, Çağatay Şen ve Olcay Anar’la çalıştık. Tabii ki DMC Genel Müdürü prodüktörüm Samsun Demir de var.

- Her parça özeldir mutlaka ama albümde favorim diyeceğiniz şarkı hangisi?

Albümde favori şarkım, sözü ve müziği bana ait olan ‘İçimdeki Duman’ diyebilirim. Bestelediğim zaman ve duygular açısından, benim için çok özel yeri var.

- Çıkış şarkısını seçerken zorlandınız mı? Neye göre seçtiniz?

Albümü çıkartmadan cover şarkı olan, ‘Nefes’e klip çektik. Fakat çıkış şarkısı değildi. Çıkış parçamız ‘İçimdeki Duman’ olacak, klibini de çekeceğiz.

- Yarışma programlarından çıktıktan sonra, birçok kişi piyasadan kayboluyor. Siz, kalıcı oldunuz. Bunun başarısını neye bağlıyorsunuz?

Yarışma programlarında yetenekli solistler ve sesler var. Fakat fark yaratma konusunda bir sorun oluyor. Genellikle önceden defalarca yorumlanmış standart, bilinen şarkılar söyleniyor. Bu da uzun vadeli bir fark yaratmıyor. Sanırım benim kalıcı olmam, gitarla performans yapmam yüzünden oldu. Tabii, ‘İncir’ şarkısının da bunda önemi çok.

- Kalıcı olmak adına neler planlıyorsunuz? Bunun tedirginliğini yaşıyor musunuz?

Bir tedirginliğim yok. Sadece müziğimi yapıyorum. Neyin iyi, neyin kötü olduğuna halk karar verir. Beni kalıcı yapacak olan dinleyenlerim ve halk olacaktır.

- Albüm çıkarmak bir hayal miydi?

Bir gün bir albümümün olacağını hiç hayal etmedim ama oldu.

- Yarışma programlarında jürilerin, doğru müzik için yatırımlar yaptığını düşünüyor musunuz?

Yarışma programlarındaki jürilerin genelde reyting amaçlı orada ol-     duklarını düşünüyorum, yani reyting peşindeler. Bir yarışmacıya yaptıkları yatırımın sonucunu da pek görmedik.

- Konser takviminiz nedir? Bir yerde sahne alıyor musunuz?

Konserlerim oluyor. Türkiye ve yurt dışı olmak üzere her yere gitmeye çalışıyoruz. Sosyal medya adreslerimden haberdar ediyorum takipçilerimi...

‘Hislerim bir kişiye bağlı değil’

- Bu sektörde hiç gözünüzün korktuğu ya da yıldığınız oldu mu? Olduysa neden ve nasıl çözüm buldunuz?

Karakterim gereği biraz çabuk kırılırım. Kötümser olabiliyorum bazen fakat herhangi bir durumdan korktuğum söylenemez.

- Bir tek düet hakkınız olsa kiminle yapmak isterdiniz?

Belli birisi yok düet yapmak istediğim. Ama olursa bir kadın solist olur diye düşünüyorum.

- Şöhret basamaklarını hızla çıkan isimler önce otomobillerini değiştiriyor sonra da yaşam tarzlarını. Sizin böyle bir planınız var mı?

Şu an için değişme yaşamadım. Otomobilim de yok zaten... Ailem ve kendim için daha huzurlu olmayı planlıyorum.

- ‘İncir’ şarkısını bu kadar hissederek kim için söylüyorsunuz? Nerede şimdi o kişi?

Hislerim tek bir kişiye bağlı değil. Yapım gereği biraz yoğun ve duyarlı hissediyorum şarkı söylerken. Tabii ki geçmişte yaşanan duygusal durumların buna etkisi var ama tek bir kişiye bağlı değil.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x