Nafaka borcu yüzünden hapse giren baba serbest kaldı

Nafaka borcu yüzünden hapse giren baba serbest kaldı

Kayseri'de boşandığı eşine 300 TL'lik nafakasını ödeyemediği için hapse giren Ahmet Eliaçık, özgürlüğüne kavuştu.

26 Ocak 2016 - 11:50

Ahmet Eliaçık, Melika Dere ile 2003'te evlendi. Çiftin bu evliliklerinden, bugün 11 yaşındaki Sevim ve 9 yaşındaki ikizleri; Yusuf ile Hamdi dünyaya geldi. Aralarında anlaşmazlık çıkan çift, Kayseri 5'inci Aile Mahkemesi'ne başvurarak boşanma davası açtı. Mahkeme, 3 çocuğun velayetini babaya verirken, boşandığı eşine de aylık 300 TL nafaka ödemeye mahkum etti. Kuru temizlemede çalışan ve 4 yıl boyunca her ay nafakayı düzenli ödeyen Eliaçık, işleri kötüye gidince, 2015 yılı Ocak ayında işyerini kapatmak zorunda kaldı.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI HAREKETE GEÇTİ
Eliaçık, nisan ayından sonra ödemelerini yapamadı. Eski eşinin İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurması üzerine, Eliaçık'a, 3 ay hapis cezası verildi. Çocuklarıyla vedalaşan ve güvenlik güçlerine teslim olan Ahmet Eliaçık'la ilgili haberlerin medyada yayınlanması üzerine aileye yardım telefonları gelmeye başladı. AK Parti Kayseri İl Başkanlığı da harekete geçerek, Eliaçık'a bir avukat tuttu. İşlemleri başlatan Avukat Gökhan Ülke, yasal ödemeyi yapıp, yazışmaları bitirdikten sonra Ahmet Eliaçık'ın serbest kalmasını sağladı.

"İÇERiDE NAFAKA ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN ŞİDDETE BAŞVURANLAR VAR"
İncesu Açık Ceza İnfaz Kurumu çıkışında DHA muhabirine konuşan baba Ahmet Eliaçık, "Allah kimseyi buraya düşürmesin" dedikten sonra şöyle konuştu: "İçeride nafakadan yatan arkadaşlar, bu hadisenin akabininde şiddete başvurmuş insanlar var. Hepsine gereken nasihati vermeye çalıştık. Ama ne kadar nasihat versek de, kendini yenemeyen insanların, çoğu yerde şiddet uyguladığını gördüm. Hakikaten çok üzüntülü bir durum. Allah'ım kimseyi buraya düşürmesin. Fakat bu kanunlar ve kanunların uygulanışında çözüm üretilmesini, erkeklerin de sesinin duyulmasını, kimsenin mağdur olmamasını istiyoruz. Yardım eden büyüklerimizden Allah razı olsun. Haberim yoktu ama hepsine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza kavuşabildik."

Nafaka borcu yüzünden hapse giren baba serbest kaldı

"ÇOCUKLAR KENDİSİNDE AMA NAFAKA ÖDÜYOR"
Avukat Gökhan Ülke ise, dosyayı incelediğinde Ahmet Eliaçık'ın hukuken ve vicdanen mağdur olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek, "AK Parti İl başkanımız Cahit Özden'le de görüştük ve elimizden gelen yardımı yapmaya karar verdik. Sabah ilk iş olarak, dosyaya yapılması gereken ödemeyi yaptık. Tahliye işlemini gerçekleştirdik. Çocukların velayeti baba da ve haliyle bizim açacağımız bir dava söz konusu. Velayeti kendisinde ve üstüne üstlük nafaka ödemek zorunda kalmış. Hukuken mağdur olduğunu düşünüyoruz ve bunu inşallah yargı yoluyla da ispatlayacağız" dedi.

ÇOCUKLAR, BABALARINI EVİN KAPISINDA ALKIŞLARLA KARŞILADI
Tahliye olan Ahmet Eliaçık'ın binaya girmesinden sonra onu kapıda bekleyen çocukları asansör kapısı açılır açılmaz babalarını alkışlamaya başladı. Çocuklarına sarılıp hasret gideren baba Eliaçık, çocuklarının kendisi için hazırladığı yazıları görünce gözyaşlarını tutamadı. Daha önce çocuklarından hiç ayrı kalmadığını kaydeden Ahmet Eliaçık, şunları söyledi: "Çocuklarımı bir gece bile onları yalnız bırakmamıştım. Çok şükür onlara kavuştum. Allah bütün babaları muhafaza eylesin, onları evlatlarından ayırmasın. İnşallah Bu zulüm üzerimizden kalkacak. Yeryüzünde insanlığın, merhametin var olduğuna inanıyorum. İnandırdılar. Kaldığım cezaevinde 350'den fazla insan vardı. Hepsi de bana yardımcı olmaya çalıştılar ama onların yardımcı olabileceği bir şey değildi. Biri bitse diğeri başlayan bir hapis cezasıyla karşı karşıyayım. Bunun tamamen kalkması lazım ki, ancak o zaman bu çocuklar huzura kavuşsun. Yeteri güç ve kuvvetle babalık yapabileyim yeter ki. Benim durumumda olanların da Rabbim yar ve yardımcısı olsun istiyorum. AK Parti İl Başkanlığı bir avukat göndermiş, onun vesilesiyle bu iş hallolmuş. Onlardan da Allah razı olsun. Bu toplumda aileyi korumak için, babanın da varlığına inanılmasını istiyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x