Şanlıurfa?da Mahkumlara Seminer ve Yardım

Şanlıurfa?da Mahkumlara Seminer ve Yardım

Şanlıurfa'da mahkumlara seminer ve yardım Şanlıurfa'da, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamındaki mahkumlara yönelik; 'Mutlu gençler, umutlu yarınlar' adlı seminer düzenlendi ve eğitime katılan 600 hükümlüye kışlık kaban yardımı yapıldı.

20 Ocak 2016 - 11:23

Şanlıurfa'da mahkumlara seminer ve yardım

Şanlıurfa'da, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamındaki mahkumlara yönelik; 'Mutlu gençler, umutlu yarınlar' adlı seminer düzenlendi ve eğitime katılan 600 hükümlüye kışlık kaban yardımı yapıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile SODES desteğiyle yürütülen; 'Mutlu gençler, umutlu yarınlar' projesi kapsamında öğrenci ve mahkum yakınlarına seminer verildi. DSİ salonunda gerçekleştirilen seminere; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, öğrenciler ile mahkum yakınları katıldı. Seminerde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, denetimli serbestlik uygulamasıyla hükümlülerin cezaevinden tahliyesinden sonra hayatlarını düzenlemeye tekrar suç işlemelerini engelleme ve onları rehabilite etmelerinin yanı sıra çeşitli etkinliklerle toplumdaki maksimum kitleyi etkilemeyi hedeflediklerini söyledi. Bir insanın kurtulmasının geleceğimizin kurtulması olduğunu belirten Kuş, "Bir gence yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğuna inanan insanlarız. Bu anlamda bu tür seminerlerin özellikle gençlerle ilgili olanları çok önemsiyoruz" dedi.

Suç işleyen çocuklara yönelik seminer veren eğitimci Sait Çamlıca ise suç işlemeyi önlemeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Vali İzzettin Küçük ise Türkiye'de gençlere ve çocuklara yönelik büyük saldırı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gençlerimize, çocuklarımıza bin bir cepheden saldırı var. İnternete giriyoruz, sokakta, çarşıda ve pazarda her yerde bir saldırı altında, kuşatılmışlık altında olduğumuzu hissediyoruz. Elbette onları savunacağız ama benim kanaatimce ilk onlara yapacağımız onlara sevgi ve güven vermektir. Geçen gün bir araştırma okudum. Özellikle esrar, eroin gibi bağımlılık yapan maddelerin en önemli gerekçesi ailede ilgisizlik, sevgisizlik ve şefkatsizliktir. Bir çocuğu güçlü kılan şey bilgiden öte şundan emin olun sevgidir ve onun her zaman onun yanında olduğunuzu hissettirmenizdir. Ben kendi babamdan söz edeyim. Babam beni çok seviyordu ama beni hiç anlayamadı. Yani o sevgiyi göstermek başka bir şeydir. O çocuğun anlayabileceği bir şekilde sevmemiz lazım."

Yapılan konuşmaların ardından Denetimli Serbestlik uygulamasından yararlanan 600 hükümlüye kışlık kaban hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x