HABERİ YALANLADILAR

HABERİ YALANLADILAR

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, H&M ve Next’e üretim yapan firmalarda Suriyeli çocuk işçi çalıştırıldığına ilişkin haberleri iddia olarak niteleyip, yalanladı.

01 Şubat 2016 - 17:11 - Güncelleme: 01 Şubat 2016 - 17:18

Tanrıverdi H&M ve Next’in de çocuk işçi çalıştıran yerlerden mal alma gibi bir durumu kabul edeceğine inanmadığını söyledi.

Tanrıverdi, “Biz, 14 bin  ihracatçı firmamızı tek tek gezdirmeye hazırız. Çamur at izi kalsın yöntemiyle Türkiye’nin lider ihracat sektörüne zarar vermeyi amaçlayanları, kınıyorum” dedi.

Hikmet Tanrıverdi, yaptığı açıklamada Türkiye’de çocuk işçi çalıştırılmasının kanunen mümkün olmadığını, iki global marka olan H&M ve Next’in de bu böyle bir üretimi kabul edebileceklerine inanmadığını ifade etti.

“Bu uydurma haberlerle Türkiye’nin üretim, istihdam ve ihracatta lokomotifi olan hazırgiyim sektörüne zarar verilmeye çalışılmasını içime sindiremiyorum” diyen Tanrıverdi, şu görüşleri dile getirdi:

UZAKDOĞU’YA KIYASLA

TÜRKİYE’YE AŞIRI DENETİM UYGULANIYOR

“Uluslararası markaların hepsi çok fazla denetim yapıyorlar. Bu firmalar, Uzakdoğu’daki üreticilere kıyasla Türkiye’de çok daha aşırı denetim mekanizmaları uyguluyorlar.   Bu denetimlerde en ufak bir problem tespit edildiğinde üretici firmalarımız bir daha o markalara ihracat yapamıyorlar.

'EN DÜZENLİ ÇALIŞAN SEKTÖR'

Türkiye’de 35 bin konfeksiyon üreticisi var. Bunların 14 bini ihracat gerçekleştiriyor. İhracat yapan hazır giyim üreticileri bu sıkı denetimlerin ve yaptırımlarının ağırlığı nedeniyle son derece sıkı bir iş disiplini uyguluyorlar. Bu çerçeveden değerlendirildiğinde Türkiye’de en düzenli çalışan sektör konumunda olduğumuzu söyleyebilirim.

Çocuk işçi çalıştırma noktasında kim bilgi istiyorsa gelsin verelim. Biz, 14 bin  ihracatçı firmamızı tek tek gezdirmeye hazırız. Çamur at izi kalsın yöntemiyle Türkiye’nin lider ihracat sektörüne zarar vermeyi amaçlayanları, kınıyorum.”

 

6730577.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x