Pakistan’da Üniversiteye Silahlı Saldırı!

Pakistan'da Üniversiteye Silahlı Saldırı!

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çaharsada kentinde Baça Han Üniversitesi'ne giren silahlı saldırganlar çevreye ateş açtı. Ölü ve yaralıların olduğu bilgisi var.

20 Ocak 2016 - 11:23

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Çaharsada bölgesindeki bir üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi. İki büyük patlama gerçekleşti. Çatışma sesleri duyuluyor. İlk bilgilere göre bir kimya profesörü öldürüldü, en az 50 kişi yaralandı.

SİSTEN DE FAYDALANIP BİNAYA GİRDİLER

Saldırı, sabah saatlerinde Hayber-Pahtunhva vilayetindeki Baça Han Üniversitesi'nde gerçekleşti. Bölgede etkili olan yoğun sisten de faydalanarak binaya giren silahlı militanlar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

SINIFLARA, YURTLARA GİRİP ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETMENLERE ATEŞ AÇTILAR

Yerel televizyon kanalları, silahlı saldırganların üniversitenin sınıflarına ve yurtlarına girip öğrencilere ve öğretmenlere ateş açtığını bildirdi.

ÜNİVERSİTEDE 3 BİN ÖĞRENCİ İLE 600 KADAR ZİYARETÇİ OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Üniversitede bugün gerçekleştirilen bir şiir etkinliği sebebiyle 3 bin öğrenci ile 600 kadar ziyaretçi olduğu belirtiliyor.

OPERASYON SÜRÜYOR

Üniversite çalışanları ve öğrenciler, mahsur kaldıkları sınıflardan tahliye edilmeyi bekliyor. Polis yetkilileri üniversiteye düzenlenen operasyonun sürdüğünü kaydetti.

2014'TEKİ SALDIRIDA 130'DAN FAZLA ÖĞRENCİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Pakistan'ın Peşaver şehrindeki bir okula 2014 yılında düzenlenen Taliban saldırısında 130'dan fazla öğrenci öldürülmüştü. Çaharsada, Peşaver'e yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x