EKB belgesi için süre doluyor

EKB belgesi için süre doluyor

Mevcut yapılar için çıkarılması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) için süre dolmak üzere...

29 Ocak 2016 - 12:48

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi’nin yeni Yönetim Kurulu, ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

Ayşen Hamamcıoğlu başkanlığındaki 7 kişilik yönetim kurulu basına tanıtıldıktan sonra, gündemle ilgili gazetecilerin soruları yanıtlandı. MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, binalara Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alınması ve klimalı ortamlardaki iç hava kalitesinin önemi konusunda kamuoyunun daha da bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kendi alanlarını ilgilendiren her türlü konuda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Hamamcıoğlu, önümüzdeki dönemde eğitimler, seminerler, paneller, kurslar, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Hamamcıoğlu, "Üyelerimizin mesleğinde günümüz teknolojilerini takip etmeleri, birbiriyle ortak paydaşlarda buluşmalarını sağlamak hedeflerimiz arasında" dedi.

8 yıl önce yürürlüğe giren Enerji Verimliliği Kanunu’na göre, mevcut yapılar için 10 yıl içerisinde çıkarılması zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi (EKB) için sürenin dolmak üzere olduğunu belirten Ayşen Hamamcıoğlu, "Bu konuda kamuoyu yeteri kadar bilgilendirilmemiş. Ayrıca, bu konuda herhangi bir adım da atılmamış. Halbuki binanın enerji kullanımının minimumluğunu gösteren A sınıfına yaklaşması için mutlaka ısıtma, soğutma ve havalandırmada kullanılan enerjinin sınıflandırılması gerekiyor. 2017 sonrası bir bina için sadece binanın konumu, estetik görünümü, kullanım alanı gibi fiziksel durumlar değil artık EKB belgesi ve bu belgede geçerli enerji kullanım sınıfı da binanın kullanıcıları açısından son derece önem arz etmektedir" diye konuştu.

Hamamcıoğlu, ayrıca klimalı ortamlarda iç hava kalitesinin önemi konusunda da kamuoyu oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

50 bin kişiyi işe alacaklar

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x