Aynı Hastanede İkinci Mucize

Aynı Hastanede İkinci Mucize

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki görevi başında kalp krizi geçirip kalbi duran ve iş arkadaşları tarafından 1.5 saatlik müdahale sonrası hayata döndürülen anestezi teknisyeni Hüseyin Çapur mucizesine bir yenisi eklendi.

25 Ocak 2016 - 15:30

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Karşıyaka Devlet Hastanesi'ndeki görevi başında kalp krizi geçirip kalbi duran ve iş arkadaşları tarafından 1.5 saatlik müdahale sonrası hayata döndürülen anestezi teknisyeni Hüseyin Çapur mucizesine bir yenisi eklendi. Aynı hastaneye getirildikten sonra kalbi iki kez duran Cengiz Yıldız, müdahale sonucu hayata döndürüldü. Cenaze törenine katılmak için Erzurum'dan yola çıkan yakınları, Yıldız'ın hayata döndürüldüğünü öğrenince büyük mutluluk yaşadı.

Karşıyaka Devlet Hastanesi Ameliyathane Servisi'nde anestezi teknisyeni olarak görev yapan bir çocuk babası 43 yaşında Hüseyin Çapur, görevi başında kalp krizi geçirdi ve kalbi durdu. Çapur, iş arkadaşlarının 1.5 saatlik çabalarıyla kalbi yeniden çalıştırılarak  hayata döndürüldü.

KALBİ İKİ KEZ DURDU

Aynı hastanede benzer bir mucize daha yaşandı. Evde fenalaşan ve yakınları tarafından solunumu durmuş halde hastaneye getirilen 38 yaşındaki Cengiz Yıldız'ın kalbi durdu. Ailesinin gözü önünde kalbi duran Yıldız, hemen canlandırma bölümüne alındı. Yıldız'ın öldüğünü düşünen ailesi, bir süre sonra cenaze törenine katılmaları için Erzurum'daki yakınlarına haber verdi.

Dakikalarca kalp masajı yapılan Yıldız hayata döndürüldü. Teşhis konulması için testler yapılırken, Yıldız'ın kalbi bir kez daha durdu. Yeniden kalp masajı yapılan Yıldız uzun uğraşlar sonucu bir kez daha hayata döndürüldü. Midesinin delindiği tespit edilen Yıldız ameliyata alındı.

Karşıyaka Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Atilla El, "Hastanemizde bir mucize gerçekleşti. Geçen hafta solunumu durmuş olarak acil servisimize getirilen hastanın ilk müdahalesi yapıldıktan bir süre sonra kalbi durdu. Kalp üzerine gerekenler yapıldı ve hasta hayata döndürüldü. Gereken tetkikler yapılırken hastayı bir kez daha kaybettik. İnatla ve ısrarla gereken müdahaleleri uygulayarak hastayı hayata bağladık. Hastamızın midesinde delik olduğu ve kan zehirlenmesi oluştuğunu tespit ettik. Üstelik hastanın beynine yeterince oksijen gitmediği için derin bir koma hali vardı. Yaşamsal verileri son derece moral bozucu olmasına rağmen hastamızı ameliyata aldık. Güzel ve hızlı bir ameliyat oldu, ardından da yoğun bakım ünitesine geçtik. Çok ciddi bir şekilde hastamızın tedavisiyle ilgilenildi. Karşıyaka Devlet Hastanesi olarak hastamıza yapılan doğru müdahalelerden tam 48 saat sonra hastamız gözlerini açtı, sohbet etmeye başladı. Bu çok güzel bir olay. Tüm dünya artık yeter vazgeç dediği halde umut fısıldar, 'Bir kez daha dene, çabala' diye. Biz işte tam da bu cümledekini yaptık. Buna uygun uğraş verdik, şu an hastamız yürüyebiliyor. İlk geldiğinde hastamızın annesi, oğlunu gözleri önünde kaybettiğini görmüştü. Şimdi ise aynı anneye oğlunun hayatını armağan ettik. Sanırım bir anneye verilecek en güzel hediye bu olsa gerek" dedi.

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Yıldız, "İki kez kalbim durmuş ve ikisinde de hayata döndürülmüşüm. Annem kalbimin durduğunu görünce feryat etmiş. Ama sağolsun doktorlarımız beni çok kısa sürede sağlığıma kavuşturdu. Şu an kendimi bomba gibi hissediyorum" diye konuştu.

'CENAZE KATILMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK'

Erzurum'da yaşadığını dile getiren Cengiz Yıldız'ın eniştesi Samet Alacalı, "Erzurum'da yaşıyoruz. Baldızım telefon etti, Cengiz'in hayatını kaybettiğini söyledi. Biz de hemen yola çıktık. Sivas'a geldiğimizde bir kez daha telefon geldi ve Cengiz'in hayata döndürüldüğü, ardından da ameliyata alındığı söylendi. Daha sonra bir telefon daha aldık, Cengiz'in yoğun bakıma alındığı ve yüzde 5 oranında yaşama şansı olduğu söylenmiş. Artık nasıl oldu bilmiyorum, bu konuşmalardan 1 saat sonra bir telefon daha geldi, 'Cengiz'in durumu çok iyi. Doktoruyla konuşuyor' dediler. Biz Erzurum'dan cenaze törenine katılmak üzere yola çıktık. Ama şu an çok mutluyuz. Eşim, ailesi ve ben Cengiz'in hayatta kalmasını sağlayan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x