Silopi’den son fotoğraflar

Silopi'den son fotoğraflar

PKK'lı teröristlerin tamamen temizlendiği Silopi'de, çocuklara her sabah çikolata ve meyve dağıtımı yapılıyor.

26 Ocak 2016 - 16:13

sokağa çıkma yasağının 19 Ocak tarihinden itibaren gündüz kaldırıldığı Şırnak'ın Silopi İlçesi Başak Mahallesi PKK'lılardan temizlendi.

Vatandaşlar evlerinden çıkıp günlük yaşamlarına döndü. Bölgedeki güvenlik kaynakları, Silopi'deki olumlu sonuç alınmasının en önemli nedenin örgütün birçok hücre evine yapılan nokta operasyonları olduğunu belirtti.

HÜCRE EVLERİNE NOKTA OPERASYONLARI
İlçede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle birlikte güvenlik güçleri Silopi Başak Mahallesi'nde örgütün kullandığı birçok hücre evine nokta operasyonlar düzenledi. Operasyonlar boyunca 1 güvenlik görevlisinin şehit oldu. Bölgedeki güvenlik kaynakları, Silopi'de olumlu sonuç alınmasının en önemli nedenin örgütün birçok hücre evine yapılan nokta operasyonları olduğunu belirtti.

600'ÜN ÜZERİNDE PATLAYICI
Başak Mahallesi'nde bugüne kadar 600'ün üzerinde patlayıcı imha edildi. Sokaklardaki hendeklerin kapatılmasının ve barikatların kaldırılmasının ardından mahalleye ulaşımın kolaylıkla sağlandığı belirtildi.

VATANDAŞLAR EVLERİNE DÖNDÜ
Patlayıcıların temizlenmesinin ardından vatandaşlar evlerinden çıkarak günlük yaşamlarını sürdürmeye başladı. Operasyonlar sırasında güvenli bölgelere tahliye edilen vatandaşlar evlerine döndü. Vatandaşlar kendi imkanları ile evlerini kalacak duruma gelmeye başladı. Başak Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulunan yetkililer, zarar gören evlerin ve okulların onarılması için bir an önce çalışmalara başlanacağı beliritti.

Başak Mahallesi'nde evlerine dönen vatandaşların güvenliğini sağlamak ve PKK'lıların tekrar mahalleye sızmasını önlemek için özel harekat polisi yaya olarak sokaklarda devriye geziyor. Evlerinin bahçelerinde patlayıcı bulan vatandaşlar durumu polise bildiriyor. Polis ekipleri ise olay yerine gelerek patlayıcıları kontollü şekilde imha ediyor.

HER SABAH ÇİKOLATA VE MEYVE
Başak Mahallesi'ne göreve giden güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı araçlara çocuklar için her sabah çikolata ve meyve yükleniyor. Güvenlik güçleri bir yandan mahallenin güvenliğini sağlarken diğer yandan çocuklarla vakit geçiriyor. Çocuklara çikolata ve meyve dağıtan güvenlik güçleri onlarla birlikte oyunlar oynuyor.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x