BARBAROS ŞANSAL DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

BARBAROS ŞANSAL DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

BARBAROS ŞANSAL DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!

02 Mart 2017 - 09:14

"Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan  hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan modacı Barbaros Şansal, tahliye  edildi.İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, hakkındaki iddianamenin  kabul edildiği İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi dosyasının tutuklu sanığı  Şansal'ın avukatı Efkan Bolaç'ın, müvekkilinin tutukluluk halinin devamına  ilişkin karara 22 Şubat'ta itiraz ettiği ve bunun değerlendirildiği belirtildi.

Atılı suçun yasada öngörülen ceza miktarı, ceza alması durumunda infaz  yasasına göre cezaevinde kalması gereken ve tutuklulukta geçirdiği süre, suça  konu delillerin büyük oranda toplanmış olması ve etki edebileceği bir delil  bulunmamasının göz önüne alındığı belirtilen kararda, sanık Şansal'ın tutukluluk  halinin devamına gerek bulunmadığının anlaşıldığı kaydedildi.

Mahkemenin kararında, itirazın kabulü ile sanık Şansal'ın CMK'nın  109/3-a maddesi uyarınca tahliyesine hükmedilirken, Şansal hakkında "yurt dışına  çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbirinin uygulanması da karara bağlandı.

Şansal hakkındaki iddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, sosyal  medyadaki paylaşımları nedeniyle Şansal hakkında başlatılan soruşturmadan sonra  hazırlanan ve gönderildiği İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iadesine  karar verilen iddianame, savcılığın eksiklikleri gidermesinin ardından yeniden bu  mahkemeye gönderilmişti.

Değerlendirmesini yapan mahkeme, tutuklu şüpheli Şansal'ın, "halkı kin  ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan 3 yıla kadar hapis cezasına  çarptırılması istenen iddianamenin kabulüne hükmederek, ilk duruşmanın 16 Mart'ta  yapılmasını ve Şansal'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x