BAŞKAN PEKTAŞ’TAN KADİFEKALELİLERE MÜJDE

BAŞKAN PEKTAŞ'TAN KADİFEKALELİLERE MÜJDE

BAŞKAN PEKTAŞ'TAN KADİFEKALELİLERE MÜJDE

03 Nisan 2017 - 10:56 - Güncelleme: 03 Nisan 2017 - 11:31

Başkan Pekdaş’tan Kadifekalelilere müjde

İzmir’in tarihi semtlerinden Kadifekale’de yaşayan Tan Ailesi’nin evine konuk olan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1. Kadriye Mahallesi’nde inşa edilecek olan, içinde düğün ve nikah salonunun da bulunduğu kapalı pazaryerinin temelini çok yakında atacaklarının müjdesini verdi.

Çat kapı ev ziyaretlerini ara vermeden sürdüren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, son olarak İzmir’in tarihi semtlerinden Kadifekale’de halkla buluştu. Geçimlerini midye yaparak sağlayan Halil Dal’ın kız kardeşi Gülşen Tan’ın evine konuk olan Başkan Pekdaş, burada mahalle sakini kadınlarla bir araya geldi. Başkan Pekdaş’ın mahallerine geldiğini duyan kadınlar Tan Ailesi’nin evine adeta akın etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TUTTU

Mahalleli kadınların istek ve önerilerini dinleyen Başkan Pekdaş, yapılan hizmetler hakkında bilgi de verdi. Kadifekale ve çevresinin İzmir’in ilk yerleşim yerlerinden biri olduğunu vurgulayan Pekdaş, geçmişten gelen ve halen devam eden altyapı sorunlarının yarattığı olumsuzlukları çözmek için atılan adımları anlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kadifekale ve çevresi için başlattığı kentsel dönüşümün kısa zamanda başarılı sonuç verdiğini kaydeden Pekdaş, buna ek olarak yeni kent planlamalarıyla bölgenin dönüşümünün hızlanacağını söyledi.

NİKAH SALONU VE PAZARYERİ YAPILACAK

Keyifli geçen ziyarette mahalleli kadınlar da taleplerini aktarma şansı buldu. Semtlerinde nikahların kıyılacağı bir nikah salonu olmadığından yakınan ve nikahlar için en yakında olan Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa Evlendirme Dairesi’ne gitmek zorunda kaldıklarını anlatan kadınlara müjdeli haber Başkan Pekdaş’tan geldi. Pekdaş, 1. Kadriye Mahallesi’nde temelini atacakları kapalı pazaryerinin içinde bir nikah ve düğün salonunun da olacağını söyledi. Proje çalışmalarında sona yaklaşılan tesisin temelini bu yıl içinde atmayı planladıklarını dile getiren Pekdaş, “Kamulaştırmalar bitip, proje tamamlandıktan sonra hızla çalışmalara başlayacağız” dedi.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Kadifekale’deki ziyarette dile getirilen sıkıntıların başında her zaman olduğu gibi yine işsizlik vardı. Çocuklarının üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamadığından yakınan kadınları dinleyen Başkan Pekdaş, işsizliği çözmekte yerel yönetimlerin elinden bir şey gelmediğini çözümün hükümet politikasıyla olacağını söyledi. Ekonominin iyiye gitmediğinin artık görüldüğünü belirten Başkan Pekdaş, yeni iş alanlarının oluşturulabilmesi için mutlaka devlet desteğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. İzmir’in hak ettiği yardımı alamadığını savunan Pekdaş, bu çifte standardın faturasını da tüm İzmirlilerin ödediğini söyledi. Çayların içilip, böreklerin yenildiği sohbet sonunda mahalleliler, Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek, kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacaklarını söyledi.

2808842.jpg
9449920.jpg
4661447.jpg
5255831.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x