TOKAT’TA YERLİ MÜHİMMAT FABRİKASI KURULACAK

TOKAT'TA YERLİ MÜHİMMAT FABRİKASI KURULACAK

Tokat'ın Turhal ilçesinde Tokat Mühimmat Sanayi AŞ. tarafında mühimmat fabrikası kurulacak. Fabrikada, yüksek teknoloji ürünü yerli mühimmat üretimi yapılacak.

12 Haziran 2017 - 22:10

 Tokat'ın Turhal ilçesinde Tokat Mühimmat Sanayi AŞ (TOMSAŞ) tarafında mühimmat fabrikası kurulacak. AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer ve TOMSAŞ yetkileri, Şenyurt beldesi Asarcık mevkisinde, 361 dönümlük arazide, 100 milyon dolar maliyetle kurulması ve 2018 yılının başlarında üretime geçmesi planlanan fabrikanın arazisinde incelemelerde bulundu.

"DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULDUK"
Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Göçer ve yatırımcılara arazi hakkında bilgiler verdi.
Göçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleceğin en önemli sektörlerinden birinin savunma sanayisi olduğunu söyledi. Savunma sanayisinde Türkiye'nin son 15 yılda önemli ilerlemeler katettiğini belirten Göçer, "Artık önemli ölçüde dışa bağımlılıktan kurtulduk. Ciddi oranda savunma sanayisinde ihracat yapıyoruz. Dünyanın ve Türkiye'nin geleceğindeki önemli sektörlerden bir tanesi savunma sanayisi. Tokat'ımızın da bu anlamda jeostratejik olarak önemli olduğunu düşünüyoruz." dedi.

"MÜHİMMATTA DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK"
Tokat'ta üretilecek savunma sanayisi ürünlerinin, Türkiye'nin ithal ettiği ürünler olduğuna işaret eden Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu alanda burada üretecekleri ürünler şu an itibarıyla Türkiye'mizin ithal ettiği, ithalat bağımlısı olduğumuz ürünler, yüksek teknoloji ile üretilen savunma sanayi malzemeleri, mühimmatı. Bu anlamda dışa bağımlılığımızı azaltacak, ülkemizde önemli oranda dövizin kalmasına fırsat verecek, önemli ölçüde ihracat yapacak ve üretimi geliştirecek. Bu arsayı, nitelikli üretim yapmak koşuluyla bu girişimci kardeşlerimize tahsis kararı aldık. Onlar da üretim kararı aldılar."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x