BİLANÇO ÇOK AĞIR! BİR KÖY YOK OLDU...

BİLANÇO ÇOK AĞIR! BİR KÖY YOK OLDU...

BİLANÇO ÇOK AĞIR! BİR KÖY YOK OLDU...

07 Eylül 2017 - 14:52

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınında zarar gören alanlar, helikopterle havadan görüntülendi.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterden çekilen görüntülerde,  yeşil bir örtüye sahip alanın yangının ardından siyaha büründüğü görülüyor.

Yükselti, vadi ve düzlüklerde iş makineleriyle açılan şeritlerle  yangının önünün kesildiği, havadan daha belirgin şekilde ortaya çıkıyor.

 Görüntülerde, işçilerin alevlere müdahalesini zorlaştıran arazinin çok  engebeli olduğu, yanan tarım arazilerinde, yaşlı ve genç ormanlar, makilik  alanlar bulunduğu görülüyor.

 Öte yandan, soğutma çalışmaları yapılan alanda hala dumanlar  yükseliyor.

    Akbük Mahallesi'nde dün öğleden sonra ormanlık alanda başlayan ve  rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan orman yangınının kontrol altına  alınabilmesi için havadan ve karadan çalışma başlatılmıştı. Havanın kararmasının  ardından sadece karadan devam edilen müdahale sırasında Akbük'teki vatandaşlar  jandarma ve itfaiye ekiplerince güvenli alanlara intikal ettirilmiş, yangın akşam  saatlerinde kısmen kontrol altına alınmış ancak rüzgarın yeniden etkisini  artırmasıyla alevler civardaki Zeytinköy Mahallesi'nin tamamını sarmıştı. Bunun  üzerine Zeytinköy'den tahliye edilenler Dağpınar Mahallesi'ne götürülmüştü. Uzun  süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınabilmişti.

BİLANÇO ÇOK AĞIR

Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangının bilançosu ağır oldu. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kontrol altına alınan yangında 300 hektarlık orman alanı ve 400 hektarlık tarım arazisinin yanarak kül olduğunu, toplamda 700 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtti. Ayrıca yangına 4 uçak, 13 helikopter, 152 arazöz, 14 dozer, 750 personel, 48 teknik eleman, 400 asker ve vatandaşın müdahale ettiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x