SİGARANIN KADINLAR ÜZERİNDE YENİ BİR ZARARI DAHA ORTAYA ÇIKTI!

SİGARANIN KADINLAR ÜZERİNDE YENİ BİR ZARARI DAHA ORTAYA ÇIKTI!

SİGARANIN KADINLAR ÜZERİNDE YENİ BİR ZARARI DAHA ORTAYA ÇIKTI!

06 Eylül 2017 - 23:30

Eğer sigara içiyorsanız ve kadınsanız sigaranın tehlikeleri sizi her yönden etkilemeye başlayacak demektir. Yapılan araştırmalarda sigaranın kadınlar üzerinde ilginç bir zararını daha ortaya çıkardı.

Vokoloji Uzmanı Op. Dr. İsmail İlter Denizoğlu, sigara içen kadınların ses tonunun 15 yıl içerisinde erkek ses tonuna dönüştüğünü belirtti. Bu sorunun ilerleyen zamanlarda psikolojik sorunlara da neden olduğunu belirten Denizoğlu, “Ses değişince imajın yüzde 80'i değişmiş olur.” Dedi.

Op. Dr. İsmail İlter Denizoğlu, “Özellikle kadınlardaki ses tellerinde, uzun yıllar sigara içilmesine bağlı olarak doku direnci azalmaktadır. Bu durum erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülmektedir. Sigara içen kadınlarda, belli bir süre sonra ses telinin üzerini örten mukozanın altındaki gevşek dokuda jölemsi tabaka birikmeye başlıyor ve frekans düşüyor. Bu nedenle sesi kalınlaştırıyor” dedi.

Hareketler de erkeksi olmaya başlıyor 

Özellikle sesiyle ilgili bir meslek grubundaki kadınlar bu sorunu daha fazla yaşıyorlar. Kadın telefonda erkek sanılıyor, kendisine ‘buyurun beyefendi' deniyor. Hem mesleki anlamda ilerlemesini engelliyor hem de özgüven kaybı yaşıyor. Hareketleri de erkeksileşiyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x