BİNALİ YILDIRIM:" PKK ve FETÖ’nün ipleri aynı adamın...

BİNALİ YILDIRIM:" PKK ve FETÖ'nün ipleri aynı adamın elinde"

BİNALİ YILDIRIM:" PKK ve FETÖ'nün ipleri aynı adamın elinde"

31 Mart 2017 - 18:03

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Bu darbeyi tasarlayan, bu talimatları veren, asker içindeki teröristleri harekete geçiren bizatihi Pensilvanya'da oturan Feto'dur. Bunları bütün belgeleriyle, delilleriyle tespit ettik, Amerika'ya, Amerikan Adalet Bakanlığına gönderdik. Hiçbir tereddüdümüz yok ancak ne yazık ki Feto'nun iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor." dedi.
Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Regaip Kandili'nin dün idrak edildiğini anımsatan Yıldırım, mübarek üç ayların Ağrılılara, Türk milletine hayırlı olmasını diledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in annesi Fadimana Halisdemir'in de dün vefat ettiğini hatırlatan Yıldırım, "15 Temmuz kahramanımız, şehit Ömer Halisdemir'in muhterem annesi Fadimana, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Allah rahmet eylesin, mekanını cennet eylesin. Halisdemir şehidimizin ve bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Böyle bir kahraman yetiştirdiği için Allah Fadimana'dan razı olsun." diye konuştu.

Yıldırım, 15 Temmuz akşamı bir grup teröristin, FETÖ mensuplarının, Türkiye'yi işgal etmek, bayrağı indirmek ve ezanları dindirmek için tankla, topla, tüfekle milletin üzerine ateş ettiğini ancak milletin darbecilere geçit vermediğini, darbecilere darbeyi indirdiğini vurguladı.

Darbecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, hükümeti alaşağı edip ortadan kaldırmayı hedeflediklerine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O gece Cumhurbaşkanımızın, bizim çağrımızla 80 milyon, kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla herkes meydanlardaydı. Tıpkı bugün gibi meydanları doldurdunuz. Onlara gereken dersi, cevabı verdiniz. Allah sizden razı olsun. 15 Temmuz akşamında onların oyununu bozdunuz. Biz bu teröristlerin boyunlarında asılı ipin ucunun nerede olduğunu iyi biliyoruz. Kimlerin bu teröristleri beslediğini, kimlerin bunlara kol kanat gerdiğini şimdi iyi biliyoruz. 15 Temmuz akşamı yapılan darbenin başında kim var? Türkiye'de Adil Öksüz denen bir adam, bir hain. Bu hain nereden emir alıyor? Pensilvanya'daki o Feto terörist başından emir alıyor. Darbecilerle aradaki irtibatı sağlıyor, gelip gidiyor. Bu Pensilvanya'daki, kendisi ortaya çıkmıyor. Ne yapıyor? Böyle kuklalar kullanıyor. Çık ortaya, erkeksen çık ortaya 'Ben yaptım' de. Bunların bu işi yaptığını adımız kadar biliyoruz.

Bu darbeyi tasarlayan, bu talimatları veren, asker içindeki teröristleri harekete geçiren bizatihi Pensilvanya'da oturan Feto'dur. Bunları bütün belgeleriyle, delilleriyle tespit ettik, Amerika'ya, Amerikan Adalet Bakanlığına gönderdik. Hiçbir tereddüdümüz yok ancak ne yazık ki Feto'nun iadesi konusunda Amerika hala ipe un seriyor. Bu da dikkatimizden kaçmıyor."

 " PKK ve FETÖ'nün ipleri aynı adamın elinde"

15 Temmuz akşamı maskelerin düştüğüne dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu FETÖ denen örgüt, kendisini dindar maskesiyle gizliyordu, himmet topluyordu, yardım topluyordu ama bu yardımları iç ettiler, dışarı gönderdiler, Türkiye düşmanlarını beslediler ancak 15 Temmuz'da bir maske daha düştü. O da nedir? Bölücü terör örgütü PKK. Yıllardan beri bu PKK güya benim Kürt hemşehrilerimin hakkını savunuyordu. Sözde, Kürtlerin sorunlarıyla ilgileniyordu. Onların maskesi de 15 Temmuz'da düştü. 15 Temmuz akşamı neyi gördük? PKK ve FETÖ, ikisi de birbirinin aynı, ikisi de birbirinin kardeşi. Bunlar dayanışma içindeler, bunlar beraber hareket ettiler çünkü bunların ipleri aynı adamın elinde, ipleri aynı yerde. Bunlar bu topraklara hem dindarlara hem de Kürtlere ihanet eden örgütler."

 "Şimdi birlik zamanı"

Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'nın, Kürtler diye bir derdi olmadığının altını çizerek, "Sizin hiçbir sorununuz onları ilgilendirmiyor ama bir sorun var. Sizin, bizim bu ülkede kardeşçe yaşamak isteyen herkesin bu terör örgütüyle sorunu var. Öyle değil mi? Şimdi zaman, birlik zamanıdır. Kürt de Türk de Arap da Zaza da bir olacağız, beraber olacağız, bu terör örgütlerini aramızdan çıkarıp atacağız. Birisi dindarları kullandı, birisi Kürtleri kullandı, gençleri dağa götürdü maalesef sonunda hüsran." değerlendirmesinde bulundu.

Bu sırada alandaki bir vatandaşın "Bunlar Türkiye'den ne istiyorlar Sayın Başbakanım?" sözleri üzerine Yıldırım, "Onlar ne istiyor biliyor musun? Türkiye'nin güçlenmesini, büyümesini, kardeşliğini istemiyor. Türkiye'nin terörle uğraşmaya devam etmesini istiyor. Onlar Recep Tayyip Erdoğan'ı istemiyor." karşılığını verdi.

Yıldırım, 16 Temmuz sabahı milletin darbecileri yerle bir etmesinin ardından bu sefer telsizle "Darbe başarısız, askere saldırı serbest" emrinin geldiğini ifade ederek, "İşte bu alçaklar birlikte çalışıyorlar, birlikte hareket ediyorlar. Maazallah bu darbe başarılı olsaydı, bunlar kendilerini besleyen o dışarıdaki güçlerin talimatlarıyla iş başına gelecek ve milleti perişan edeceklerdi. Tarihe bakın. Bugüne kadar terör örgütlerini, isyancıları kullandılar, sonra da paçavra gibi kaldırıp attılar. 15 Temmuz Türkiye için bir dönüm noktasıdır Ağrı. 15 Temmuz sonrasında bu terör örgütlerinin ardında kimlerin olduğunu ayna gibi gördük." diye konuştu.

Almanya'nın, Türkiye'deki her terör örgütüne kendi ülkesinde sınırsız özgürlük tanıdığını, PKK'nın serbestçe faaliyet gösterdiğini, mitingler düzenlediğini anlatan Yıldırım, orada bölücü başının resimlerinin taşındığını ama Türk bakanların propaganda yapmasının engellendiğini söyledi.

"Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı var"

DHKP-C'nin, FETÖ'nün, Türkiye düşmanı tüm terör örgütlerinin aynı şekilde oralarda boy gösterdiğine dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Almanya'da değil, İsviçre'de de gösteri yaptılar. Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi, başına da silah dayamışlar, 'Erdoğan'ı öldürün.' yazıyor. Bu kadar alçaklık, bu kadar adilik olur mu? Bu Avrupa FETÖ'yü, PKK'yı sevdiği için mi bunları yapıyor? Hayır. Bunları kullanıyor. Bunları Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin geleceğine, kardeşliğine karşı kullanıyorlar. Şimdi bu oyunları tek tek bozarak gidiyoruz. Bu topraklarda yaşayan herkes, anayasaya, yasalara uyacak. Uymayan, yasaları çiğneyen hiç ama hiç ağlamasın, bedeli neyse ödeyecek. Hiç kimse demesin ki 'Benim arkamda Avrupa var.' Avrupa olmazsa feriştahı olsun, hesabını soracağız. Bizim arkamızda 80 milyon vatan evladı, büyük bir millet var."

Milletin, "hizmet etsin, yollar, yeşil alan yapsın, çöpleri toplasın, vatandaşların dertleriyle dertlensin" diye belediye başkanı seçtiğini dile getiren Yıldırım, ancak seçilen bazı kişilerin, çukur kazdığını, paraları dağa gönderdiğini, dağdaki teröristlere destek verdiğini anlattı.

Bu kişilerin şimdi hesap verdiğini belirten Yıldırım, "Öyle yağma yok. Milletin dişinden tırnağından artırdığı vergileri alıp dağa göndereceksin. Yetmedi gençleri de göndereceksin, zorla dağa çıkaracaksın. Allah'a şükür o günler geride kaldı hanımefendiler. Artık çocuklarınızı bu alçaklar elinizden alamayacaklar. O çocuklarımız, Türkiye'nin aydınlık yarınları için daha iyi eğitim alacak, daha güzel bir dünya için büyüyecekler. Çukur siyaseti yapanlar cevabını aldılar. Ben burada, Ağrılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Çukur siyasetine prim vermediniz, bunlara hiç yüz vermediniz. Sağolun, varolun." değerlendirmesinde bulundu.

"Terör örgütlerini tek tek tespit ederek gereğini yapıyoruz"

En başından beri Kürt vatandaşlar ile terör örgütünü birbirinden ayırdıklarını vurgulayan Yıldırım, teröristlerin Kürt vatandaşları için zerrece dertlenmediğini söyledi.

Kürt vatandaşların haklarını teslim ettiklerini ve terörle de kararlı şekilde mücadeleyi sürdürdüklerini bildiren Yıldırım, "Şu anda, gece gündüz demeden memleketin her köşesinde, Ağrı'nın, Kars'ın köylerinde, Şırnak, Mardin, Hakkari, Diyarbakır'da her yerde, nereye saklanırlarsa saklansınlar, emperyalizmin maşası olan bu terör örgütlerini tek tek tespit ederek gereğini yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına kimlerin karşı çıktığını vatandaşın çok iyi gördüğünü belirtti.

Anayasa değişikliğine PKK ve Pensilvanya'nın karşı çıktığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Tüm güçleriyle 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Bir de onların buradaki maşaları var. HDP de aynı. Milliyetçi maskesi takmış, Pensilvanya'nın oyuncağı olan bir grup var, onlar da karşı çıkıyor. Başka kim karşı çıkıyor? Avrupa ülkeleri karşı çıkıyor. Niye karşı çıkıyorlar, niye? Çünkü bunlar birlikte çalışıyorlar. Türkiye'nin başını dara çıkarmak, Türkiye'nin terörle enerjisini kaybetmesi, zaman kaybetmesi için birlikte çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar 16 Nisan'da güneş Ağrı'dan doğacak. Türkiye üzerindeki bu planları bozulacak. Onlarca yıldır Türkiye'ye bedel ödettiler. Kürtler, Türkler, Zazalar, Araplar, Alevisi, Sünnisi rahatlayacak, memleket huzur ve güven bulacak. Ay yıldızlı bayrağın, canım bayrağın altında hepimiz kardeşçe yaşayacağız."

Referandumda hangi mezhep ve meşrepten olursa olsun herkesin sandığa giderek, "evet" diyeceğini ve böylece tuzakların bozulacağını ifade eden Yıldırım, 80 milyonun eşit, özgür ve kardeş olarak yaşamasını istediklerini dile getirdi. Yıldırım, her karış toprakta huzur ve güven olmasını arzu ettiklerini belirtti. Artık darbelerin ve hükümet krizlerinin son bulmasını istediklerine işaret eden Başbakan Yıldırım, 14 yıldır isteyen herkesin serbestçe dilini konuşması, inancını yaşaması ve özgürce seyahat etmesi için mücadele verdiklerini söyledi.

Reform yapmak istedikçe sürekli önlerine engellerin konulduğunu aktaran Yıldırım, "(Gezi Olayları) dediler ortalığı birbirine kattılar, '17-25' dediler yatırımları engellemek istediler, 15 Temmuz darbe girişimiyle hızımızı kesmek istediler. Sanmayın ki bütün bunları AK Parti için yaptılar. Bunları ne Recep Tayip Erdoğan için ne de Binali Yıldırım için yaptılar. Bunların asıl hedefi Türkiye'dir, milletin kardeşliğidir. Bunların hedefi barışı bozmak, bizim aramıza nifak tohumları ekmektir." diye konuştu.

 "Belli yerlerden idare edilen o terör sona erecek"

Binali Yıldırım, 16 Nisan'dan sonra Türkiye'nin önündeki engellerin kalkacağının altını çizerek, "Artık engelli koşu bitecek, engelsiz koşu başlayacak. Darbeler dönemi sona erecek, acılar sona erecek, gözyaşları dinecek. Belli merkezlerden, yerlerden idare edilen o terör sona erecek. Huzurla, güvenle geleceğe yürümeye devam edeceğiz inşallah," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin batısına da doğusuna da gittiklerini anlatan Yıldırım, dün Edirne'de ne söyledilerse bugün Ağrı'da onu söylediklerine dikkati çekti. "Bizde yalan dolan yok. Bizde doğuda ayrı batıda ayrı konuşmak yok." diyen Yıldırım, dillerinin sevgi ve kardeşlik dili olduğunu, Türkiye'yi bütün olarak kucakladıklarını söyledi.

Türkiye'nin bir çok sorununu çözdüklerine dikkati çeken Yıldırım, "Allah'ın izniyle 16 Nisan'dan sonra bu sorunların üzerine, daha kararlılıkla gideceğiz. Bütün engelleri, tek tek ortadan kaldıracağız. Bize saldıranlara diz çöktüreceğiz. Sadece ve sadece ülkemizin büyümesi, kalkınması, huzur bulması için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz." dedi.

16 Nisan'ın bir seçim olmadığını, partilere oy verilmeyeceğini belirten Yıldırım, 16 Nisan'da geleceğe oy verileceğini vurguladı.

"Geleceğe 'evet' diyecek miyiz? Çocuklarımız için 'evet' diyecek miyiz? Barış için kardeşlik, var mısınız?" diye soran Yıldırım, alandakilerden 'evet' yanıtını aldı.

Yıldırım, Ağrı'da 4 bin 243 konut, 25 spor tesisi, 4 bin 148 derslik yaptıklarını, 2007'de Ağrı'ya üniversite kurduklarını vurgulayarak, eğitim alanındaki diğer hizmetleri de anımsattı.

 "Ağrı'nın hastanesi gecikti, bunun için özür diliyorum"

Sağlık alanında birçok ilçede hastane açtıklarını belirten Yıldırım, "Bana diyeceksiniz ki 'Ağrı'nın hastanesi ne oldu?' Ağrı'nın hastanesi gecikti, bunun için özür diliyorum ama bu sene Ağrı'ya çok güzel bir hastaneyi bitirip, hizmete alıyoruz." diye konuştu.

Ağrı'ya doğalgaz geleceği müjdesini de veren Yıldırım, ihalenin yapıldığını, kanallarının döşenerek bu yıl sonuna kadar kenti doğalgazla buluşturacaklarını ifade etti.

Başbakan Yıldırım yaptıkları yol hizmetlerini de hatırlatarak, Ağrı'da 17 kilometre olan bölünmüş yolun üzerine, 330 kilometre daha bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi.

Havaalanındaki düzenlemelere de değinen Yıldırım, 2003'te Ağrı'ya bir yılda ancak 8 bin yolcu geldiğini, geçen yıl ise 235 bin yolcu kapasitesine ulaşıldığını vurguladı.

Kentte yapımı devam eden diğer yatırım ve hizmetleri de anımsatan Yıldırım, merkez devlet hastanesi, ilçelerdeki yol ve baraj çalışmaları ile 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ve kamp eğitim merkezinin de yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

 "2017'de Ağrı merkez, Doğubeyazıt'a da doğalgazı getiriyoruz"

Başbakan Yıldırım, "İnşallah 2017'de Ağrı merkez, Doğubeyazıt'a da doğalgazı getiriyoruz. Patnos'a da bakacağız." dedi.

16 Nisan'ın Türkiye için ne kadar büyük bir fırsat olduğunu "Hayır" şarkısını söyleyenlerin anlamayacağına işaret eden Yıldırım, Kandil'in, PKK'nın, HDP'nin, Feto'nun, DEAŞ'ın kol kola verip "Hayır" için çalıştığını belirtti.

Milletin "Evet" ile 16 Nisan'da sandıkları dolduracağını ifade eden Yıldırım, bombalamaktan, yıkmaktan, öldürmekten başka bir şey bilmeyen, iş yapmayan bu şebekelerden Türkiye'ye hayır gelmeyeceğini anlattı.

Her gün yeni bir skandala imza atan Avrupa ülkelerinin de "Hayır" dediğini kaydeden Yıldırım, Avrupa değerlerini ayaklar altına alan Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin iyiliği için bir şey düşünmeyeceğini kaydetti.

Yıldırım, "Onca seçim, referandum geçirdik, bu Avrupa ülkelerinin bugüne kadar Türkçe gazete basıp 'Hayır' reklamı yaptıklarını görmedim. Çünkü onlar da iyi biliyorlar ki 16 Nisan bir milattır. 16 Nisan'dan çıkacak 'Evet' ile Türkiye şaha kalkacak. Bir daha tut tutabilirsen. Yaşlanan nüfusu durgun ekonomisiyle, sosyal sorunlarıyla boğuşan Avrupa biliyor ki Türkiye, geleceğin parlayan yıldızı olacak, daha da büyüyecek, güçlenecek, bölgesinde istikrarın, güvenin, teminatı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Hepimiz bu toprakların evladıyız, aynı medeniyetin çocuklarıyız, Kürtlüğünüzle iftihar edin" diyen Yıldırım, ay yıldızlı bayrakla, Türkiye Cumhuriyeti ile de iftihar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yıldırım, herkesin bu ülkede eşit, aynı vatandaşlık hakkına sahip olduğunu, ikinci sınıf vatandaşın bulunmadığını belirtti.

İhmallerin, yanlış politikaların geçmişte olabildiğini ama AK Parti'nin bu ayrımcılığa, farklı uygulamalara son verdiğini vurgulayan Yıldırım, yılların yanlışlığını düzeltmek için 15 yıldır canla başla çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Ağrı'yı cazibe merkezi haline getirdiklerini, 23 il arasına soktuklarını anlatan Yıldırım, Ağrı'ya yatırım yapanlara destek verileceğini, Ağrı'da yeni fabrikalar açılacağını, insanların iş ve aş sahibi olacağını aktardı.

 "Gençlere iş bulalım"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında, milletin gayreti ve desteğiyle Türkiye'nin birliği, dirliği ve geleceği için "Evet" diyeceklerini belirtti.

Halk oylamasının ardından Türkiye'nin yeni bir başarı hikayesi yazacağını, lider bir Türkiye'yi hep beraber oluşturacaklarını vurgulayan Tüfenkci, "İstiyoruz ki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye'nin işi, aşı büyüsün, gençlere iş bulalım. Birileri eski Türkiye'nin devamından yana ama biz eski sistemden rahatsızız. Biz istiyoruz ki dünyayla daha fazla rekabet edelim, daha fazla hızlanalım. Onun için 16 Nisan'da 'evet' diyoruz." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 16 Nisan'da milletin, 15 Temmuz'da ortaya koyduğu şanlı direnişin ikinci halkasını ortaya koyacağını belirtti.

Doğrudan demokrasi için sandık başına gidileceğini anlatan Aktay, "Aslında yapacağımız değişikliğin en basit ifadesi dolaylı demokrasi değil doğrudan demokrasi. Halk, sandığın başına gittiğinde kendisini yönetecek hükümeti bir defada seçecek. Onu ertelemeyecek, bazı partilerin veya vesayet odaklarının pazarlıklarına bırakmayacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x