İZMİR’DE FETÖ’NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN DAVA...

İZMİR'DE FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN DAVA DEVAM EDİYOR!

İZMİR'DE FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİNE İLİŞKİN DAVA DEVAM EDİYOR!

06 Eylül 2017 - 18:02

271 sanığın yargılandığı, İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin 271 sanık hakkındaki davanın görülmesine bazı tanıkların dinlenilmesiyle devam edildi. Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsündeki İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine dönüştürülen salondaki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada tanık olarak ifadesi alınan Astsubay C.B.Ö, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün İstanbul'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığına ataması yapıldığından Amfibi Görev Komutanlığından ayrılış yaptığını belirterek, akşam saatlerinde televizyondan takip ettiğini, bilgi almak için tutuklu sanık eski Amfibi Görev Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Kemal Akın'ı aradığını ancak Akın'dan bilgi alamadığını anlattı.

"Bir mesaj geldi, bundan başka bir bilgiye sahip değiliz"

Çağrılması üzerine komutanlığa gittiğinde birçok personelin orada  olduğunu beyan eden C.B.Ö, gelişmeleri televizyon takip ettiğini, o sırada  karargahta herhangi olumsuz bir olayın yaşanmadığını, Akın'ın kendisine "Bir mesaj geldi, bundan başka bir bilgiye sahip değiliz." demesinin ardından, ne yapacaklarını bilemeden odasında oturduğunu söyledi.

C.B.Ö, o gece Akın'ın şüpheli bir hareketine şahitlik etmediğini, Akın'dan yazılı ya da sözlü emir almadıklarını, darbe girişimini destekleyen bir tavrını görmediğini ileri sürerek, 16 Temmuz sabahı ise Akın'ın talimatıyla komutanlıktan ayrıldığını beyan etti.

Tanık Astsubay A.K, 15 Temmuz 2016'da Amfibi Görev Komutanlığı'nda  görev yaptığını, çağrıldığı için birliğine gittiğini beyan ederek, askeri hareketliliğin başladığı ilk saatlerde ne olduğunu anlayamadığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondaki açıklamasının ardından birçok şeyin netleştiğini anlattı.

Sabaha kadar herhangi bir eyleme katılmadan birliğinde beklediğini dile getiren A.K, bilgi almak için odasına gittiği Akın'ı televizyon izlerken gördüğünü, kendisinden herhangi bir talimat almadığını belirtti.

Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmesini kararlaştırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x