Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım?

Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım?

Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım?

26 Mart 2017 - 10:55

16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan Türkiye anayasa değişikliği referandumuna 1 aydan kısa bir süre kaldı. Seçmenler ise oy kullanacağı sandığı merak ederek "hangi sandıkta oy kullanacağım?" diye merak ediyor. Peki YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte YSK seçmen sorgulama (sandık sorgulama) ve detaylar...

YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Yüksek Seçim Kurulu'nun referandum için hazırlamış olduğu seçmen kaydı sorgulama sisteminde, seçmenler giriş yaparak hangi sandıkta oy kullanacaklarını kolayca görüntüleyebiliyor. Seçmen kaydı sorgulama işlemi için YSK'nın http://secmen.ysk.gov.tr internet sayfasında yer alan yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlere yönelik bilgilendirme hizmetlerine ulaşabiliyor, aynı zamanda seçmenler YSK'nın sistemine alternatif olarak e-Devlet kapısı (türkiye.gov.tr) üzerinden de hangi sandıkta oy kullanacaklarına erişebiliyor.

Açılan sayfada istenen gerekli bilgileri girdiktan sonra "Sandık Bilgisi Sorgulama Sonucu" sayfası ekrana gelecek. 2017 HALKOYLAMASI başlığının altında nerede oy kullanacağınızı görebilirsiniz.

Böylece ülkemizde 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu'nda oy kullanacağınız yeri görebilirsiniz. Bilindiği üzere önceden internetten sorgulama sistemi yoktu ve vatandaşlar muhtarlık aracılığıyla nerede oy kullanacağını öğreniyordu. Ancak artık internetten bu sorgulamayı basitçe yapabiliyoruz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x