DOLAR NE KADAR?

DOLAR NE KADAR?

DOLAR NE KADAR?

13 Ocak 2017 - 10:26

Merkez Bankası bugün de repo ihalesi açmadı. Bankalararası piyasada sabah 3,81'i gören dolar/TL, 3,78 civarında hareket ediyor. Euro 4 liranın üzerinde işlem görüyor.

 

Merkez Bankası'nın bir haftalık repo ihalesi açmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkez'e yönelik gelen açıklamalar sonrası kurda düşüş görülüyor.
Merkez Bankası dün olduğu gibi bugün de bir hafta vadeli repo ihalesi açmadı.
Karar öncesinde 3,81'in üzerini gören dolar, 3,79'un altına gevşedi. Çarşamba günü 3,94'ü aşarak tarihi zirveyi gören dolar/TL, dün 3,77'nin altına kadar gerilemişti. 
Dün 4,17'yi aşarak rekor tazeleyen euro/TL de 4,04 liranın üzerinde hareket ediyor.
MERKEZ'DEN "SIKILAŞTIRMA"
Merkez Bankası'nın haftalık repo ihalesi açmamaya devam etmesi sıkılaştırmanın başlamış olabileceğine işaret olarak belirtiliyor. Ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin de kademeli olarak yükseleceği, böylece "örtülü faiz artırımı" yapılacağı kaydediliyor.
Merkez Bankası haftalık repo ihalesinde piyasayı yüzde 8 faizle fonluyor. Önceki gün yüzde 8.31 olan ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 8.34'e yükseldi.
Piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını takip etmeye devam edecek. Merkez Bankası kritik faiz toplantısını 24 Ocak'ta yapacak. Bu toplantıda alınacak kararlar kurun seyrinde etkili olacak.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü açıklamasında "Merkez Bankası gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Bu konuda fedakarlık yapılacaksa tam zamanıdır" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x