YERYÜZÜ SOFRASI BORNOVA’DA KURULDU

YERYÜZÜ SOFRASI BORNOVA'DA KURULDU

YERYÜZÜ SOFRASI BORNOVA'DA KURULDU

11 Mart 2017 - 14:03

Yeryüzü Sofrası Bornova’da kuruldu

 

Yazar İhsan Eliaçık ve televizyoncu-gazeteci İrfan Değirmenci Bornova Belediyesi’nce düzenlenen “Yeryüzü Sofrası” organizasyonu çerçevesinde düzenlenen kahvaltıya konuk oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı etkinlikte Tarihi Çarşı içinde kurulan 500 kişilik masada Bornovalılarla buluşan konuklar vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kahvaltı sonrası Başkan Atila ve konuklar Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hikayesini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden anlatan Nutuk’u dağıttı.

 

Bornova Belediyesi’nce düzenlenen “Yeryüzü Sofrası” organizasyonu çerçevesinde düzenlenen kahvaltı Bornova Çarşı içinde yapıldı. Tarihi dokusu bulunan Eski Çarşı içine konulan masalarda gerçekleştirilen ve 500’ün üzerinde kişinin katılım gösterdiği kahvaltının konukları yazar İhsan Eliaçık ve televizyoncu, gazeteci İrfan Değirmenci oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katıldığı organizasyonda Bornovalılarla biraraya gelen Eliaçık ve Değirmenci, İzmirlilerle biraraya gelmenin mutluluk verici olduğunu ve İzmir’den en yüksek ‘hayır’ oyunun çıkmasını beklediklerini dile getirdi. Kahvaltı sonrası Başkan Olgun Atila ile Bornova çarşısını dolaşan konuklar Bornova Belediyesi tarafından bastırılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş hikayesini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden anlatan Nutuk’u dağıttı.

 

“Artık ekranlarda değil, aranızdayım”

 

Yıllarca televizyonlarda sabah programı yaptığını belirten İrfan Değirmenci, “Ben ekranlardan sizin kahvaltı sofralarınıza konuk oldum, şimdi burada içinizde sizlerin sofrasındayım. Artık ekranlarda değilim diye kimse üzülmesin. Çünkü ben bundan sonra sizlerin arasında yanında olacağım. Türkiye’nin İzmir’e benzemesini dilerim” dedi.

 

İzmir’de yüzde 70 ‘Hayır’

 

Bornova’daki Yeryüzü Sofrası Organizasyonu’nun Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıl dönümüne denk geldiğini belirten yazar İhsan Eliaçık, “Onu rahmetle anıyorum. İnşallah Gezi’de ölen çocukların, çeşitli şekillerde zulme uğrayanların, kumpaslara kurban gidenlerin, ekranlara yasaklananların, kampüslere sokulmayanların öfkesi, neşe içinde dostlukla büyüye büyüye Türkiye’nin aydınlık ufkunu yakalayacak ve Ankara’da hırslarına kapılmış olan zata ‘Hayır’ diyerek gerekli dersi verecektir” dedi. “Hayır” için çalıştıklarını ifade eden Eliaçık,” Bunun için bizlerde yollara düştük. Kahve kahve, ilçe ilçe, şehir şehir dolaşıyoruz. İnşallah 16 nisanda İzmir’den yüzde 70 leri geçen bir ‘Hayır’ rekoru bekliyoruz”diye konuştu.

 

Düzenlenen organizasyonda konuk olan İrfan Değirmenci ve İhsan Eliaçık’a teşekkür eden Başkan Olgun Atila, “Kentimizde ülkemizde hep beraber huzur içerisinde yaşıyoruz. Bu sofra

Halil İbrahim sofrası.Bu sofrada güzellikler var dostlar var. Katıldığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber Türkiye’de “Hayır” oranı en yüksek yeri Bornova yapacağız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x