Bornova’da Temizlikten Taviz Yok

Bornova’da Temizlikten Taviz Yok

Bornova’da Temizlikten Taviz Yok

10 Nisan 2017 - 11:39

Bornova’da Temizlikten Taviz Yok
Bornova Belediyesi’nin temiz çevre bilinci için 2015 yılında başlattığı ‘Bahar Temizliği Kampanyası’ bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Her hafta farklı mahallelerde vatandaşların katılımı ile yapılacak olan temizlik çalışmasına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarda katıldı. Temizlik işçileri çalışanlarıyla birlikte etraftaki çöpleri toplayan Bornovalılar, ellerinde taşıdıkları pankartlarla da vatandaşları bilgilendirdi. Toplam 450 çalışanla temizlik hizmeti veren Bornova Belediyesi her gün 430 ton, yılda ise 156 bin ton evsel atık topluyor. Temizlik hizmeti 24 saat boyunca devam ediyor. İlçede 166 süpürgeci de her gün 376 kilometre yolu temizliyor.
Bornova Belediyesi’nin büyük ilgi gören ‘Bahar Temizliği Kampanyası’ bu yıl da yoğun katılımla başladı. Evlerdeki bahar temizliğini sokaklara taşımak için Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan Bornovalılar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve temizlik işçileriyle birlikte sokakları temizledi.
Bahar temizliğine katılanlar yerlerdeki çöpleri topladı. Mustafa Kemal Caddesi’ni boydan boya geçerek temizleyen Bornovalılar herkese örnek oldu. Temizlik çalışmasına Bornova Belediyesi’nin mobil sokak süpürme araçları ve mini çöp taksiler de katıldı. Ayrıca vatandaşlar ellerinde taşıdıkları pankartlarla temizliğin önemine dikkat çekti. İlk olarak 2015 yılında başlatılan ve her yıl daha çok vatandaşın ilgi gösterdiği kampanya Nisan ve Mayıs ayları boyunca her hafta başka bir mahallede devam edecek.
En iyi Temizlik Kirletmemek
Bornova’da 45 mahalle 90 sokak olduğunu ifade eden Başkan Olgun Atila, “ Her yıl gerçekleştirdiğimiz ve artık gelenek haline getirdiğimiz Bahar Temizliği hareketini Bornova Cumhuriyet Maydanı’ndan başlatıyoruz. Bornova Bizim Evimiz. Evimiz dediğimiz Bornova’yı pırıl pırıl yapmak hepimizin görevi” dedi.
En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu da dikkat çeken Başkan Atila, “Biz bu farkındalığı ortaya koymak için bu gün buradayız. Ne kadar temizlersek temizleyelim, kirletmemek konusunda özen göstermezsek istenen sonuca ulaşamayız. Biz tertemiz bir Bornova istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için de Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün bünyesindeki mesai arkadaşlarımız 7 gün 24 saat çalışıyor” diye konuştu.
Herşey Daha Temiz Bornova için
Bornova Belediyesi ilçenin daha temiz olması, insanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamlarını sürdürmesi için bütün imkanlarını kullanıyor. Çöp toplama ve sokakların süpürülmesi gibi temel görevler eksiksiz olarak yerine getirilirken, ibadethanelerin temizlenmesinden moloz toplamaya kadar pek çok hizmet de sunuluyor. Toplam 450 personelle verilen temizlik hizmetleri kapsamında her gün 430 ton, yılda ise 156 bin ton evsel atık toplanıyor. Temizlik hizmeti 24 saat boyunca devam ediyor. İlçede 166 süpürgeci de her gün 376 kilometre yolu temizliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x