HALK ARTIK YARDIM ETMİYOR

HALK ARTIK YARDIM ETMİYOR

Operasyon kapsamında silahı ile birlikte yakalanan PKK'lı terörist, örgüte katılımın yok denecek kadar azaldığını, kırsalda yaşayanların artık kendilerine yardım etmediğini söyledi.

08 Haziran 2017 - 15:31

Diyarbakır'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada devam eden operasyonda 1 terörist, silah ve teçhizatı ile birlikte sağ yakalanırken, teröristleri aracı ile taşıyan bir işbirlikçi de gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan arazi aramalarında, 1 kaleşnikof tüfek, mühimmat, patlayıcı ve toplam 213 kilo uyuşturucu maddesi ele geçirildi.


"GENÇLER ARTIK ÖRGÜTE İNANMIYOR"

Operasyonda yakalanan terörist ise anlattıklarıyla dikkat çekti. PKK'lı terörist "Gençler kandırılamıyor, artık bilinçlendiler." diyerek terör örgütüne katılımın azaldığını itiraf etti.
Örgüte neden katıldığını soran askere terörist şöyle cevap verdi: "Seni Suriye'de memur yapacağız diye kandırdılar. Diyarbakır'ın Lice'de Sise Köyü'ne geldim. Çok kez gelip teslim olmak istedim. Bize, 'Teslim olursanız eğer size işkence yaparlar, döverler. Sizi aylarca tek hücreli yerde tutarlar' dediler. O biraz devlete teslim olmayı engelliyordu. Özgürlük var diye anlattılar."

"HALKIN ÖRGÜTE GÜVENİ KALMADI, HALK ARTIK YARDIM ETMİYOR"
PKK'lı terörist, kanlı örgütün zor durumda olduğunu itiraf ederek, "Artık halk da yardım etmiyor. Her köyde 1 kişi kalmış veya kalmamış. Bölgede halkın örgüte güveni çok azaldı. Artık güvenmiyorlar. Gittiğimiz yerde ihbar ediliyoruz. Artık bizi istemiyorlardı. Önceden köylerde bazı yerlerde kalıyordu ama artık köylüler zarar verdiğimizi söylüyor" diye konuştu.

TERÖRİSTTEN İTİRAF: ÖRGÜT BİTME NOKTASINA GELDİ
Yakalanan PKK'lı terörist, "Artık halk bizi istemiyor ve devlet çok güçlenmiş. Örgüt bitme noktasına geldi. Kenevir otunu ekiyorduk. Bu sene ekemedik. Örgüt oradan vergisini alıyordu. Artık alamıyor. Komutanım gurbete gittim, üniversite kazandım. Ailemiz okumam için o kadar emek verdi. Onlar ise kandırmak ve örgüte kazandırmak için peşimizi bırakmadılar. O kadar vicdansızlar ve caniler ki görüyorsunuz, halim ortada yani bu hale beni onlar soktu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x