’EVET’ DİYENLER YARIN...’

'EVET' DİYENLER YARIN...'

'EVET' DİYENLER YARIN...'

04 Nisan 2017 - 16:02

Baykal, CHP İlçe teşkilatının açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ankara'nın Bala İlçesi'nde yeni anayasa değişikliği konusunda, "'Evet' diyenler, yarın 'vay başıma gelenler ne yapmışız' diye, şikayet edecekler. Bu gidişi teklif edenler de kurbanı olacak yarın pişman olacaksınız. Bu anayasa tuzaklarla dolu, millete, Meclis'e tuzak var. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne tuzak var. Seçimin telafisi var. 4 yıl sonra yeniden yapılır. Anayasa asırlık, geri dönüşü yok" dedi.

Baykal, anayasa değişikliğiyle ilgili çok önemli bir karar alınacağını belirterek, "Bu devlet işi, millet işi, vatan işi. Bu iş ne bir partiyi iktidara getirecek, ne de bir partiyi iktidardan götürecek" dedi. Alınacak kararın geri dönüşü olmadığını belirten Baykal, şunları söyledi:

ASIRLIK BİR TERCİH KULLANACAKSINIZ

"Asırlık bir tercih kullanacaksınız. Evladiyelik bir karar. Alacağın karar hem kendin için karar, hem çocuğun için, hem de torunun için karar. Onun çocukları için karar, gelecek nesillerimiz için karar alacağız. Bu iş bu kadar olup bittiye getirilir mi? 

BU MAYAYI BOZAMAYACAKLAR 

Bu ülke Irak'a, Suriye'ye, İran'a, Afrika'daki ülkelere benzemiyorsa bu devleti kuranların, bu temeli atanların Türkiye Cumhuriyeti mayasını karanların yaptığı doğru işlerden dolayı. O mayayı bozamadılar, o temeli bozamadılar, hala Türkiye dimdik ayakta duruyor. Şimdi değerli arkadaşlarım, o maya bozulacak mı, bozulmayacak mı, sorun bu. Gerçekten hepimizi ilgilendiren bu anayasa değişikliliği zorunluluğu var mı? Ben görmüyorum. İngiltere'nin anayasası yok, ABD'nin 240 yaşında bir anayasası var, o anayasa yapıldığında kölelik vardı, kölelik. 

TEK ADAMIN BORUSUNUN ÖTECEĞİ BİR DÜZEN

Bu anayasa milletin egemenliğini tek adamın borusunun öteceği bir düzene değiştirme çabası. Millet deyince hepimiz varız. Sadet Partisi'de, MHP'lisi de, AKP'lisi de, CHP'lisi de var. Hepimiz bir parçasıyız. Ama tek adam olunca hele o tek adam tarafsızlıktan çıkıp tek adam olunca, milletin o partinin dışındaki kesimleri, kendilerini devletten kopmuş hissedecekler ve devlet parti devleti olacak. O partiye mensup olmayan insanlar hangi partiye mensup olursa olsunlar boynu bükük devletin dışında kalmış insanlar haline geleceklerdir. Bu iyi bir şey mi? 

MİLLET DERİN DERİN DÜŞÜNÜYOR

Cumhurbaşkanı çıktı evet dedi, Başbakan evet dedi, bir rektör çıktı ben de evet diyorum dedi. Bir savcı çıktı, bir kaymakam çıktı ben de evet diyorum dediler. Arkadaş, bu maaşa bağlı devletin hiyerarşisi emir kumanda zinciri içinde devletin görevlendirdiği insanlar evet diyorlar. E peki kardeşim, bu evet'i devletin resmi kararıyla mı alacaksınız. Millet kararlaştırmayacak mı? Millete soruyor musun, millet sesini çıkarmıyor, millet 'bir bakalım' diyor. Derin derin düşünüyorlar, bundan kaygı duyuyorlar. 

MİLLETİN EGEMENLİĞİNE SAYGI GÖSTEREN BİR YENİ DÜZEN ORTAYA ÇIKACAK

Biz milletiz, devlet de milletin devleti. Devlet millete karşı, devlet evet diyor. Devlet evet diyorsa millette hayır diyor. İnşallah 16 Nisan'dan sonra millet hayır diyecek ve devlet milletin devleti olmaya başlayacak. Millete tepeden bakan talimat veren milletin parasıyla devlet olarak millet olarak millete hükmetmeye çalışan anlayış bitecek, milletin emrinde, millete saygılı, milletin egemenliğine saygı gösteren bir yeni düzen ortaya çıkacak. 

EVET, ÇIKARSA CÜZDANINIZA SAHİP ÇIKIN

Eğer evet çıkarsa 7 bin 200 mevzuatta değişikliğe gidilecek. Kanunlar değişecek. Her an elinizdeki avucunuzdakini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya geleceksiniz. Evet çıkarsa cüzdanınıza da cebinize de sahip çıkın arkadaşlar. Nerden bir darbe yersiniz, nereden bir tekme yersiniz, nereden bir tokat yersiniz bilemezsiniz feleğinizi şaşırırsınız. Çünkü kanun düzeni kalkacak kararname düzeni gelecek.

"BU ANAYASADA MİLLETE, MECLİS'E, ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NE TUZAK VAR"

Ergenekon'un sorumlusu bunlar değil mi? 'Ben bunun savcıyım' diyordu. Ben de diyordum ki hepsi uydurma ben de avukatıyım. Ne oldu savcı mı avukat mı kazandı? Ne oldu şimdi kaybeden savcı, 'beni devlet başkanı yapın. Bütün yetkileri ben kullanayım' diyor. Arkadaş sen Ergenekon'da, 1 Mart'ta sınıfta kaldın. 90 bin Amerikan askerini Türkiye'ye Güneydoğu'ya yerleştirmek isteyen sendin. Biz engelledik. Başkanlık olsaydı o askerler gelirdi. Meclis önledi. Gelseydi Türkiye Ortadoğu'daki yangının parçasıydı. Belki biz birbirimizle mücadele ediyor olurduk. Bunların sorumlusu sen değil misin? FETÖ işinde sınıfta kalmadı mı arkadaşlar? Bu anayasa tuzaklarla dolu, millete, Meclis'e tuzak var. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne tuzak var. Yargıya, adalete her kesime tuzak var.

"EVET DİYENLER YARIN ŞİKAYET EDECEKLER"

Evet diyenlere tuzak. Evet diyenler yarın vay başıma gelenler ne yapmışız diye şikâyet edecekler. Bunları partici olarak söylemiyorum. Bu memleketin evladı olarak söylemek zorundayım. Türkiye büyük sıkıntılara girecek.

Mustafa Kemal'in Türkiye'sine, milletimin Türkiye'sine yakışmaz. Adalet ve Kalkınma Partilere büyük görev düşüyor. Sakın ha bu gidişe izin vermeyin. Bu gidişi teklif edenler de kurbanı olacak yarın. Siz de pişman olacaksınız. Yapmayın bu yanlışı.

"SEÇİMİN TELAFİSİ VAR, ANAYASA ASIRLIK, GERİ DÖNÜŞÜ YOK"

Seçimin telafisi var. 4 yıl sonra yeniden yapılır. Anayasa asırlık, geri dönüşü yok. Getirilmek istenen anayasanın örneği hiçbir ülkede yok. Tarihimizde yeri yok. Hiçbir yerde bulmak mümkün değil."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x