Hindistan’dan gelen mucizevi güzellik!

Hindistan'dan gelen mucizevi güzellik!

Hindistan'dan gelen mucizevi güzellik!

05 Nisan 2017 - 17:56 - Güncelleme: 05 Nisan 2017 - 17:58

Hindistan'dan gelen güzellik!

Doğal cilt güzellikleri, gür saçları ve parlayan gözleri ile hayranlık uyandıran kadınların sırrı!
Tapılası güzelliklere sahip olan Hintli kadınların güzellik sırrı, kullandıkları bitkisel yağlar ve doğal ürünlerdir. Hintli kadınların büyük bir kısmı bakımları için gerekli krem ve maskeleri evde kendileri hazırlarlar. Belki de bu kadar güzel olmalarının sırrı doğal cilt bakımıdır.

Hintli kadınların sık olarak uyguladığı yöntemlerden biri de yüzlerini pirinç suyu ile yıkamalarıdır. Pirinç içerisinde bulunan B vitamini, bakır, magnezyum sayesinde cilt parlamaya başlıyor. Ciltte doğal peeling etkisi yaratan basit yöntemlerden biri de; fındık, fıstık ve tahıllı çerezler tüketmektir. Hintli kadınların bebek gibi bir cilde sahip olmalarındaki güzellik sırrı ise gülsuyu ve badem yağıdır. Birçok maske tarifinde bu iki ürün geçmektedir, gül suyu nemlendirici, badem yağı besleyici ve canlandırıcıdır.

Hintli kadınların yumuşak bir cilde sahip olmalarında kullandıkları bitkisel yağların etkisi çoktur. Bu yağların faydalı olabilmesi için cilde masaj yaparak uygulanması gerekir, bu sayede cildin her noktasına ve derinlemesine bakım yapılmış olur. Hintli kadınlar yüzleri için bakım maskeleri yapacağı zaman susam yağını tercih ediyor. susam yağı ile bakım yapmadan önce biraz ısıtıp masaj ile yüze uygulamak daha etkilidir.

Hintli kadınların en çok dikkat çeken yeri de saçlarıdır. Bu kadar gür, parlak ve koyu olarak kalmalarını neye borçlular? Bu bayanların saç güzellik sırrı arasında da bitkisel yağlar ve şampuanlar yer alıyor. Campisaj, Hintliler tarafında uzun yıllardır yapılan kafa masajıdır, burada kullanılan bitkisel yağlar sayesinde saçlar gür oluyor ve canlılık kazanıyor. Buradaki güzellik sırrı felsefesi, vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılması ve hücrelerin beslenerek kendisini yenilemesidir. Hintli kadınların saç güzellik sırrı bitkisel şampuanları masaj yaparak uygulamasıdır. Siz de bu yağlar ile evde saç bakımı uygulayabilirsiniz. 2-3 damla, fesleğen, jojoba ve susam yağını karıştırın, parmaklarınıza sürdüğünüz yağı saç köklerinize kadar masaj yaparak uygulayın ve durulayın. Ayrıca saçlarınızın çok güzel kokmasını istiyorsanız lavanta yağı kullanabilirsiniz.

Aloe vera suyu


Aloe vera halihazırda pek çok medikal üründe kullanılan bir bitki. Kafa derinize ve saç köklerinize aloe vera suyu ile masaj yapmak, kafa derinizin ve saçlarınızın nemli kalmasını sağlayacak. Aloe vera suyu, saçlarınızdaki ve kafa derinizdeki nem oranını artırırken, aynı zamanda saçlarınızın daha hızlı uzamasına da yardımcı olacak.

Hindistan cevizi yağıyla masaj


Küçük bir kasenin içine koyacağız hindistan cevizi yağını 20 saniye kadar ısıtıp kafa derinize ve saç köklerinize parmak uçlarınızla masaj yapın. Hindistan cevizi yağı, kafa derinizi ve saç köklerinizi besleyerek saçlarınızın uzamasını hızlandıracak. Masajdan sonra saçlarınızı yıkamak için 30 dakika bekleyin. Daha iyi sonuçlar almak için bunu haftada bir kez yapmayı ihmal etmeyin.

Saçlarınızı elma sirkesiyle durulayın

 

Elma sirkesi, saçlardaki dökülme sorununu çözmek için birebirdir. Elma sirkesi, saç derinizdeki pH seviyesini düzenlerken, kepek, kaşıntı gibi problemleri de çözüyor. En iyi sonuçları almak için bu yöntemi de haftada bir kere uygulayın.

Protein yüklü saç maskesi


Saç dökülmelerinin en büyük sebeplerinden birisi de yemek düzenindeki protein eksikliğidir. Sadece yumurta kullanarak yapabileceğiniz bu saç maskesi, eksik beslenen saçlarınızın protein açığını kapatacak. İki yumurtayı alıp aklarını ayırın ve bunları çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını bir fırça yardımıyla saç köklerinize uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra saçlarınızı yıkayın. Düzenli olarak yaptığınızda saçlarınız sandığınızdan daha çabuk güçlenecek.

Saçlarınız besleyebileceğiniz başka yağlar da var


Zengin bir bitki kültürüne sahip Hindistan’da alternatifler de bitecek gibi değil. Hindistanlı kadınlar, hindistan cevizi yağının yanı sıra badem, jojoba, biberiye, lavanta ve kekik gibi bitkilerin yağlarını da kullanıyorlar. Bu yağların ortak özelliği, kafa derisini beslerken hasar görmüş kıl foküllerini onarmaları. Bu yağları birlikte kullanabileceğiniz gibi hindistan cevizi yağıyla karıştırarak da kullanabilirsiniz. Masajdan sonra bir saat kafanızda bekletip daha sonra saçlarınızı yıkayın.

hindistan,güzellik,mucize

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x