CUMHURBAŞKANI O TARİHTE NATO ZİRVESİNDE!

CUMHURBAŞKANI O TARİHTE NATO ZİRVESİNDE!

CUMHURBAŞKANI O TARİHTE NATO ZİRVESİNDE!

22 Nisan 2017 - 09:19

25 günde 3 kıta 5 zirve...

Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek ay yoğun bir diplomatik trafiğe giriyor. Erdoğan, önce Hindistan’a gidecek, 3 Mayıs’ta Putin ile 16-17 Mayıs’ta da Trump ile görüşecek. Ay sonunda ise NATO zirvesine katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında yoğun bir diplomasi trafiğine girecek. Dünya liderleri ile bir araya gelecek olan Erdoğan, bu kapsamda sırasıyla Hindistan, Rusya, Çin, ABD ve Brüksel'de temaslarda bulunacak.

ÇİN'DE 28 ÜLKE LİDERİYLE
Description: http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Tayyip Erdoğan, öncelikle 30 Nisan'da "Türkiye-Hindistan İş Forumu"na katılacak. Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Hindistan'a gidecek Erdoğan'ın ziyareti kapsamında Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi bekleniyor. Görüşmelerde terörizmle mücadele, ekonomik ve ticari iş birliğinin artırılması, FETÖ'nün Hindistan'daki yapılanması, Hindistan'ın Nükleer Tedarikçiler Grubu (NSG) üyeliğine yönelik destek araması gibi konuların gündeme gelmesi öngörülüyor.
Description: http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Mayıs'ta Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek. Görüşmede öncelikle Suriye ve de ekonomik ilişkiler masaya yatırılacak.


Description: http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Cumhurbaşkanı Erdoğan 14-15 Mayıs'ta da Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenecek "Kuşak ve Yol" forumuna katılacak. Söz konusu zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Putin, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Endonezya Devlet Başkanı Jokovi Widodo'nun da aralarında bulunduğu 28 ülke lideri katılacak.
Description: http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ziyaretinin hemen sonrasında 16-17 Mayıs tarihlerinde ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek. Trump, 16 Nisan halkoylaması sonrasında Erdoğan'ı arayarak tebrik etmiş, "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" ifadelerini kullanmıştı.

NATO İÇİN BRÜKSEL'E...
Description: http://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüşmesinin ardından 25 Mayıs'ta Brüksel'de yeni NATO karargâhının açılışı dolaysıyla yapılacak liderler zirvesine katılacak. Zirve, göreve gelmeden önce NATO'ya "eskimiş" diyen ve ittifakın Avrupalı müttefiklerinin savunma harcamalarını artırmasını isteyen ABD Başkanı Donald Trump ile diğer liderlerin bir araya geleceği ilk uluslararası toplantı olma özelliğini de taşıyor.


ANA GÜNDEM MADDESİ SURİYE
Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov da, Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Mayıs'ta Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geleceklerini açıkladı. Sputnik'e konuşan Dimitri Peskov, Putin ve Erdoğan'ın Suriye'deki gelişmeler üzerinde özellikle duracaklarını söyledi. İki lider en son 10 Mart'ta Moskova'da görüşmüştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAYISTA DÜNYA LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

30 NİSAN
Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Hindistan'a gidecek Erdoğan, "Türkiye-Hindistan İş Formu'na katılacak. Erdoğan'ın Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi bekleniyor.

3 MAYIS
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin ile bir araya gelecek.

16-17 MAYIS
ABD'yi ziyaret edecek Erdoğan, Başkan Donald Trump İle bir araya gelecek.

14-15 MAYIS
Pekin'de düzenlenecek "Kuşak ve Yol" forumuna katılacak. Zirveye, Putin, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Ve Endonezya Devlet Başkanı Jokovi Widodo'nun da aralarında bulunduğu 28 ülke lideri katılacak

25 MAYIS
Brüksel'de yeni NATO karargahının açılışı dolayısıyla yapılacak liderler zirvesine katılacak. Erdoğan'ın zirve sırasında bazı liderlerle ikili görüşmelerde bulunması da bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI MABEYN KÖŞKÜ'NDE YABANCI HEYET BAŞKANLARINI KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Türkiye-Orta Amerika Engetrasyon Sistemi (SICA) ile Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) heyet başkanlarını kabul etti. Erdoğan dün ilk olarak Kısıklı'daki konutundan çıkarak Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne geçti. Erdoğan burada cuma namazını kıldı. Namaz sonrası da camide yaklaşık bir saat boyunca vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Mabeyn Köşkü'ne geçti. Erdoğan burada, Türkiye- Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) ile Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) ülkeleri heyet başkanlarını kabul etti. Saat 15.40'ta başlayıp 1.5 saat süren kabul basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x