TÜRKİYE ALARMDA

TÜRKİYE ALARMDA

TÜRKİYE ALARMDA

11 Mart 2017 - 13:11

Uzakdoğu'dan geldi! Antalya alarmda
Muratpaşa Belediyesi, ağaç gövdelerini yiyerek kurumalarına ve ölümlerine neden olan 'turunçgil uzunantenli böceği' ile mücadele çalışmaları kapsamında 15 ağaç, İl Gıda Tarım ve 
Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, anavatanı Çin, Japonya ve Kore olan 'Anoplophora Chinensis' cinsi böceklere (turunçgil uzunantenli böceği) karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mücadele çalışmaları kapsamında ağaç gövdelerini yiyerek kurumalarına ve ölümlerine neden olan böceğin Muratpaşa'da 15 ağaçta varlığı tespit edildi. Hastalıklı ağaçlar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kontrolünde imha edilirken Park ve Bahçeler Müdürü Yıldırım, kesilen ağaçların yerine yenilerinin en kısa sürede dikileceğini belirtti.

Yıldırım, söz konusu böceğin süs bitkileriyle Türkiye'ye geldiğinin düşünüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Anoplophora Chinensis cinsi böceklerle mücadele için 17 Haziran 2014'te Resmi Gazete'de bir yönetmelik yayımlandı. Böcek daha önce İstanbul'da görüldü. Antalya için bir tehlike söz konusu değildi. Ancak, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kasım 2016 tarihinde belediyemize gönderdiği bir yazıda böceğin Antalya'da varlığının tespit edildiğini bildirdi. Söz konusu yazı üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladı. Ancak 15 ağaçta tüm dünyada istilacı böcek olarak bilinen turunçgil uzunantenli böceğine rastlanıldı. Bunun üzerine hastalıklı ağaçlar uzmanların kontrolünde imha edildi."Hayvancılık Müdürlüğü kontrolünde imha etti.

uzakdoğu,böcek,haşere,çiftçiler,tarım,türkiye,dünya,sağlık

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x