Hastalığınız sesinize yansıyor!

Hastalığınız sesinize yansıyor!

Hastalığınız sesinize yansıyor!

27 Ocak 2017 - 21:10

Soğuyan havalar ve bununla beraber gelişen üst solunum yolları enfeksiyonları dışında gelişen ses kısıklığı, gırtlak kanseri ve depresyon gibi birçok hastalığı beraberinde getirebiliyor...
Uzmanlar, gırtlak kanseri ve akciğer kanseri gibi ölümcül hastalıkların ses kısıklığını da beraberinde getirebileceğini belirtiyor.

Sesteki kısılma, kalınlaşma ve güçsüzleşme gibi belirtilerin uzun süre devam etmesi halinde muhakkak bir doktora başvurulması gerektiğinin altını çiziyorlar.
Gırtlak kanseri en önemli risklerden biri
 
Gırtlak tümörleri ve alerjide ses kısılır ve kalitesi değişir. Uzun süren ses kısıklığında akla ilk gelen gırtlak bölgesi kanserleridir. Derhal muayenenin yapılıp gırtlak bölgesinin mutlaka incelenmesi gerekir.

Ses tellerinin üzerinden gelişen tümörlerde hemen hemen ilk ve erken bulgu ses kısıklığıyken, ses tellerinin yukarısında veya aşağısında gelişen gırtlak kanserlerinde bazen ses kısıklığı geç bulgu olarak ortaya çıkar.
Depresyonda sesi kısıyor!
 
Depresyon gibi bazı psikolojik durumlarda ses kısıklığı görülebilmektedir. Depresif bir insanla, psikolojisi normal insanın sesi farklılık gösterir. Depresyondaki kişinin adale gücü azaldığı için genelde sesi de güçsüz ve zayıf çıkar.
Hangi belirtiler gerçekleştiğinde doktora gitmek gerekir?
 
Hafif soğuk algınlığı veya bağırmaktan meydana gelen geçici ses kısılmaları meydana gelebilir. Bu durumda aşırı soğuk ve sıcak yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Bunların dışında sürekli devam eden ve uzun süre geçmeyen ses  kısıklığı sağlığınız açısından büyük tehlike oluşturabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x