İZBAN A.Ş. KAMUOYU AÇIKLAMASI

İZBAN A.Ş. KAMUOYU AÇIKLAMASI

14 Kasım 2016 - 09:33

Demiryol-İş Sendikası’nın 8 Kasım 2016 tarihinde aldığı grev kararının ardından yaşananları ve İzmir halkını yanıltma çabalarını dikkatle ve üzülerek takip ediyoruz.

 

İZBAN A.Ş., çalışanlarını meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarından seçmeye özen gösteren, onlara en az 6 aylık eğitim verip meslek sahibi olmalarını sağlayan bir okuldur. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortaklığıyla kurulan kurumumuzun temel prensiplerinden biri; kamu kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaktadır. Gücünü İzmir halkından alan bir kurum olarak, bu gücümüzü çalışanlarımıza her zaman “eşitlik” ve “adalet” prensibimizden ödün vermeden aktarıyoruz.

 

Aşağıdaki açıklamamız da bu prensiplerimizden hareketle hazırlanmış ve İzmir halkının takdirine sunulmuştur.

 

Kurumumuz, Demiryol-İş Sendikası’nın Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini greve doğru sürükleyeceğini 8 Kasım’dan haftalar önce tespit etti. Alınacak her türlü önleme rağmen kente yaşanabilecek sorunu da göz önünde bulunduran kurumumuz, bu nedenle sendikaya kamunun zam oranları ve enflasyonun çok üzerinde teklifler verdi. Ancak sendika, tüm bu tekliflere rağmen uzlaşmadan uzak tavrını sürdürerek, İzmir halkının toplu ulaşımda yaşadığı sıkıntının devam etmesi yönünde adeta ısrarcı oldu. 8 Kasım’daki grevin ardından devam eden görüşmelerde, bugün yeniden sendika ile tekrar masaya oturuldu ve sorunu 2. yıl üzerinden çözmek için yeni bir teklif sunuldu.

 

EN SON TEKLİFİMİZ

 

Enflasyonun 7,64 olduğu dönemde, 1. yıl bunun 2 katı kadar (% 15) ücret zammı ve 75 gün ikramiye, ikinci yıl 80 gün ikramiye ve oluşacak enflasyonun 1 puan üzerinde refah zammı içeren en son teklifimiz ne yazık ki bir kez daha kabul edilmedi, grevin sürdürülmesi yönünde ısrarcı oldu.

 

Aksine, bizler olumlu bir adım beklerken sendika, GREV KARARINDAN ÖNCEKİ 16.53 OLARAK BİLİNEN TEKLİFİNİ DAHA DA ARTIRARAK aynı uzlaşmaz tavırla her şeyi yeniden çıkmaza sürükledi ve bir önceki kendi teklifini bile kabul etmez bir tavır aldı.

 

Şunun çok iyi bilinmesini isteriz ki; sendikanın bu tavrı, başta İzmir’e olmak üzere çalışma arkadaşımıza ve kurumumuza büyük zararlar vermektedir.

 

Diğer yandan; yaptığımız teklifler sonucunda 2010 yılında işe giren evli personelin aylık ortalama eline geçecek olan rakamlar şu şekildedir.

 

ÇALIŞAN NET ÜCRET

 

Tekniker 2.615 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

Sürücü 2.562 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

Teknisyen 2.356 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

İstasyon Operatörü 2.293 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

Muhasebe Personeli 2.234 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

Veznedar 2.279 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

Gişe Görevlisi 2.261 TL (+ 411 TL yol ve yemek)

 

İzmir halkının hem bu rakamları, hem görüşmeleri hem de uzlaşmaz tarafı en iyi şekilde değerlendireceği inancıyla saygılarımızı sunarız.

 

 

İZBAN A.Ş.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x