O ÜLKEDEN HOLLANDA’YA TEPKİ

O ÜLKEDEN HOLLANDA'YA TEPKİ

O ÜLKEDEN HOLLANDA'YA TEPKİ

15 Mart 2017 - 23:10

Rusya'dan Hollanda'ya tepki
Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Kosaçev, yurttaşlarıyla buluşmanın her ülkenin vazgeçilemez hakkı olduğunu belirterek, Hollanda'nın tutumunun diplomatik protokol kurallarına uymadığını söyledi.
Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın ziyaretlerini engellemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kosaçev, Hollanda'da yaşanan diplomatik skandalı olağanüstü bir durum olarak nitelendirerek, "Hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi topraklarında seçim kampanyası yürütmesinden büyük memnuniyet duymaz. Ancak yurttaşlarıyla buluşmak her ülkenin vazgeçilemez hakkıdır. Bu durumda bir ortak yol bulunması gerekiyordu." dedi.

"HOLLANDA PROTOKOL KURALLARINA UYMADI"
"Bu siyasi konjonktürün aklı selimin önüne geçtiği durumdur." diyen Kosaçev, her halükarda Hollanda hükümetinin davranışlarının diplomatik protokol kurallarına uymadığına dikkati çekti.

Kosaçev, kamuoyu önünde yaşanan bu anlaşmazlığın Türkiye-AB ilişkilerine yansıması durumunda yasa dışı göç, ekonomi, enerji ve Suriye krizi gibi birçok alandaki iş birliğinin kötü etkilenebileceğini belirtti.

Ankara ile AB arasında iş birliğinin muhafaza edilmesi gerektiği çok sayıda önemli konu başlığı olduğunu ifade eden Kosaçev, "Bunlar sadece ikili ilişkiler değil, küresel gündemi ilgilendiren konular. Bu vesileyle tüm tarafların hızlı bir şekilde uzlaşı sağlamasını umut ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x