EV YAPIMI DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU

EV YAPIMI DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU

3 malzemeyle öksürük şurubunuzu kendiniz yapabilirsiniz...

15 Kasım 2017 - 22:10

Havaların soğumasıyla beraber salgın hastalıklar kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. Peki sizlere evinizde bulunan malzemelerle hem hasta olmanızı engelleyecek hem de öksürük şurubu yerine geçecek bir tarif vereceğimizi söylesek? Sizce de harika olur değil mi? İşte hem öksürüğünüzü kesecek hem de hasta olmanıza engel olacak 3 malzemeli karışım…

Öksürük şurupları ve haplar, hasta olduğunuzda işe yarayabiliyor. Ancak evde hazırladığınız  doğal bir karışımla, hasta olmanıza engel olabilirsiniz. Vereceğimiz tarifi hem keyifle yiyebilecek hemde hastalıktan ve öksürük şuruplarından kurtulacaksınız…

Malzemeler 
-  400 ml ılık su
-  2 adet muz
-  2 çorba  kaşığı bal

Nasıl yapılır?

1.adım: Muzları soyun ve plastik kaşıkla ezin (Muzları metal kaşıkla ezmeyin. Metal ile meyve temas ettiğinde, meyve çabuk bozulabiliyor ve sağlığınıza da zararlı).

2.adım: Ezilmiş muzları seramik veya cam bir kâseye koyup üzerine ılık su ilave edin. 30 dakika dinlendirin.

3. adım: Karışım soğuduktan sonra üzerine bal ilave edin. Karışımın iyice soğuduğundan emin olun çünkü bal, sıcak su ile temas etmesi halinde besleyiciliğini yitirecektir.

Günde dört kez en fazla 100 ml olması şartıyla karışımı için.  Ancak bu karışımı haftada 5 gün içmeniz gerekiyor.bizim vermiş olduğumuz tarif ise sadece bir kerelik.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x