ARAÇ GÜRÜLTÜLERİNE ’BARİYER’ GELİYOR!

ARAÇ GÜRÜLTÜLERİNE 'BARİYER' GELİYOR!

ARAÇ GÜRÜLTÜLERİNE 'BARİYER' GELİYOR!

07 Eylül 2017 - 13:05

İstanbul'da çevresel gürültü kirliliğinin önlenmesi için çalışma başlatıldı.Araç gürültüsünün önlenmesi için haritalar hazırlandı. Gürültüye önlem için sessiz asfalt, bariyer çalışması yapılacak.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ulaşım  güzergahları başta olmak üzere kent genelindeki çevresel gürültünün önlenmesi  amacıyla çalışma başlattı. 

İBB açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve  Kontrol Daire Başkanlığı Çevre Koruma Müdürlüğünün, şehirdeki gürültünün  önlenmesi ve kontrolü amacıyla kapsamlı bir "Gürültü Eylem Planı" hazırladığı  belirtildi. Çalışmalar doğrultusunda İstanbul'da karayolu, havaalanları, raylı  sistemler ve endüstri tesislerine ilişkin "Stratejik Gürültü Haritaları"  hazırlandığı vurgulanan açıklamada, "Gürültü haritası sonuçlarına göre gürültünün  yüksek olduğu noktalar belirlendi. Daha sonra, bu noktalar arasından gürültünün  en yüksek olduğu kaynaklara yönelik pilot ölçekli çalışmalar yürütüldü. Konuyla  İlgili kurumların görüşleri alındı ve sessiz asfalt, gürültü bariyeri vb.  gürültüyü önleyici eylemler belirlendi." ifadelerine yer verildi.

 İstanbul'un gürültü haritaları ve gürültü eylem planı çalışmaları ile  ilgili bilgilere cevrekoruma.ibb.gov.tr adresinden ulaşılabileceği belirtilen  açıklamada şunlar kaydedildi:  "İstanbul Gürültü Eylem Planı (İSGEP) çalışmalarına yönelik olarak  vatandaşların görüş ve önerilerini almak üzere anket hazırlandı. İstanbullular  ankete www.ibb.istanbul adresinden, Beyaz Masa iletişim noktalarından ve pilot  bölge seçilmiş olan mahalle muhtarlıklarından ulaşılabiliyor. Anket sonrasında  vatandaşın istek ve talepleri de İSGEP çalışmalarına dahil edilerek Çevre ve  Şehircilik Bakanlığına sunulacak."

  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x