MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: MÜFREDATI GÜNCELLİYORUZ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: MÜFREDATI GÜNCELLİYORUZ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ: MÜFREDATI GÜNCELLİYORUZ

04 Nisan 2017 - 18:05

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Müfredatı da güncelliyoruz, yeniliyoruz, bilgiyle dolduruyoruz. 'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.' diyerek gereksiz bilgileri evlatlarımıza vermeyeceğiz. Vereceğimiz bilgilerin de evlatlarımıza faydalı, hayatına katkısı olsun istiyoruz"


Eyüp'te Prof. Kaya Gürsel İlkokulu, Dede Korkut Ortaokulu ve Farkındayız Yaşam Merkezi'nin açılış törenine katılan Yılmaz, eğitimin herkesin önceliği olduğunu vurguladı.

Kaliteli eğitim vermenin değişmez hedefleri olduğunu anlatan Yılmaz, "Önceliği eğitime verirsek, bütün problemlerin yarısından çoğu çözülmüş olabilir. Eğitim sadece bakanlığın değil, belediyenin, sade vatandaşın, özel sektörün, velilerin, herkesin işi ve herkesin ortak sorumluluğu. Bundan dolayı da biz her istediğimizi yapmıyoruz. Paydaşlarımızla bir araya gelerek, evlatlarımıza, öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vermek için çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, eğitimin geçmişe kıyasla çok daha iyi bir seviyede olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bugün verdiğimiz eğitim dünden daha kaliteli. Yarın vereceğimiz eğitim de bugünden daha iyi olacak ki kendi üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmiş olalım. Bunun için hükümet olarak bütçemizden en çok kaynağı eğitime ayırdık. 122 milyar lira. Toplam bütçenin yüzde 10'u. Bugüne kadar hiçbir hükümet bu kadar kaynağı eğitime ayırmadı. Bize ayrılan kaynakla 270 binin üzerinde derslik yaptık. Bu okullar gibi binlercesini yaptık. İstiyoruz ki evlatlarımız daha kaliteli, nitelikli, daha az sayıda öğrenci olan dersliklerde ders görsünler."

Derslik başına düşen öğrenci sayısını 36'dan 26'ya düşürdüklerini aktaran Yılmaz, İstanbul'da da bu oranı iyileştirdiklerini, bu kapsamda Eyüp'te derslik başına düşen öğrenci sayısının ilkokullarda 33, liselerde 30 olduğu bilgisini verdi.

 "İstanbul'da 180'in üzerinde proje devam ediyor"

"İstanbul göç aldığı için de şu anda yaklaşık 900 milyon lira eğitim yatırımımız devam ediyor. İstanbul'da 180'in üzerinde devam eden projemiz var. Allah nasip ederse valilikle el ele vererek 2019 yılına kadar, Sayın Başbakanımız talimatı var ikili eğitimi kaldırmak için. Bunun için de ilave 77 bin derslik yapmak lazım. Bunun 55 bin dersliğini de göç olan büyük şehirlerde yapacağız. 2019 sonuna kadar İstanbul'da ikili eğitime son vermek istiyoruz."

Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceklerini ifade eden Yılmaz, öğrencilerin yabancı dil öğrenmesi için ortaokul birinci sınıflarda İngilizce ağırlıklı program başlatacaklarını, pilot illerdeki projeleri tamamladıklarında eğitimde daha iyi bir noktaya varılacağını kaydetti.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, haftanın 3 günü süt dağıtımı yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 6 milyon evladımız bundan faydalanıyor. Haftanın 2 günü de kuru üzüm dağıtıyoruz. Evlatlarımız süt alıyorlar mı? Sadece ilkokullara dağıtıyoruz galiba? İnşallah gittikçe bunları ortaokullara da yaygınlaştırırız. Daha sağlıklı bir nesille, istediğimiz hedeflere, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine ulaşalım. Müfredatı da güncelliyoruz, yeniliyoruz, bilgiyle dolduruyoruz. 'İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.' diyerek gereksiz bilgileri evlatlarımıza vermeyeceğiz. Vereceğimiz bilgilerin de evlatlarımıza faydalı, hayatına katkısı olsun istiyoruz."

- "882 okul güçlendirildi"

İstanbul Valisi Vasip Şahin de bugüne kadar İSMEP kapsamında 882 okulu güçlendirildiği bilgisini verdi.

Bu kapsamda 9 bin 104 dersliğin deprem riskine karşı güçlendirildiğini belirten Şahin, şunları söyledi:

"Toplam 1 milyar 800 milyon lira harcama yaptık. Proje çerçevesinde 2017'de 34 okulumuzun inşaatı devam ediyor. İSMEP ile milli eğitime önemli destek veriyoruz. Kamu binalarında depreme epeyce hazırlık yapıldı. Özel sektörün de aynı şekilde çaba göstermesini bekliyoruz. İSTKA olarak da önemli çalışmalar yapıyoruz. Sosyal kalkınma alanlarına önemli destekler veriyoruz. Bağımlılığa karşı da önemli projeler yapıyoruz."

Konuşmaların ardından, Bakan Yılmaz, Vali Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve protokol kurdele keserek, eserlerin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x