SELÇUK’TA SU MUSLUKTAN İÇİLECEK

SELÇUK'TA SU MUSLUKTAN İÇİLECEK

12 Kasım 2016 - 19:01

Selçuk’ta su musluktan içilecek

Selçuk asbestli borulardan kurtuluyor

Selçuk İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi Yenileme Töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ile devam etti.

Selçuk’un yarım asırlık içme suyu projesini yenileme töreninin açılış konuşmasını Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptı. Konuşmasında “Selçuk’umuz açısından önemli günlerden birini bugün yaşıyoruz” diyen Başkan Bakıcı; “Bir belediye başkanı olarak bütün ilçelere siyasi bir katkı gütmeden eşit bir şekilde hizmet sunduğu için öncelikle büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde en fazla ihtiyaç duyduğumuz hususlar içerisinde hiçbir kaygı duymadan birlikte hareket edebilme becerisini gösterebilmek yer almaktadır. Bu erdemi gösterdiği için Başkan Kocaoğlu’na tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

126 km’lik şebeke yenileniyor

İZSU Genel Müdürlüğü’nün çok önemli bir kurum olduğunu dile getiren Başkan Bakıcı Selçuk İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi hakkında yapılacak çalışmalarla ilgili olarak; “Bugün yaklaşık 18 Milyon TL’lik bir yatırım başlıyor. Sinanburnu’ndan başlayacak olan 126 km’lik şebeke ile Selçuk’a içilebilir su getiriyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi de böylece çözüme kavuşmuş oluyor. Asbestli boruların yerine sağlıklı, çağdaş borular gelecek. Bundan sonra çeşmelerden akan suyu hepimiz güven içerisinde içebileceğiz” diye konuştu.

Başbakanlıktan 14 bin 500 metrekarelik alan tahsisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk’ta mahalleye dönüşen köylerde ve ilçe merkezinde kilit taşı döşenmeyen yer kalmayacağını ifade Başkan Bakıcı; “Sayın Başbakanımız bu proje için 14 bin 500 metrekarelik bir alanı büyükşehir belediyesine tahsis etmiştir. Kendisine buradan teşekkür etmek istiyorum. Bir yanda Sayın başbakanımız diğer yanda büyükşehir belediye başkanımız. Bu bir birlikteliktir. Bunlar özlenen tablodur. Yapılan yatırımların İzmir’e ve Selçuk’a hayırlı olmasını diliyorum. ” dedi.

2017 Ekim’e hazır olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmasında Selçuk’a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Selçuk İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi’nin 2017 Eylül- Ekim ayları arasında biteceğini belirten İZSU tarafından yapılan yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu; “Zeytinköy, Barutçu ve Pamucak Turizm Alanı daha önce sağlıklı içme suyu şebekesine kavuştu. Tarımsal sanayi alanında kanal ve yağmur suyu hattı gerçekleştirildi. İlçe merkezinden geçen Abu-hayat ve İncirli dereleri ıslah edildi.

İlçede devam eden yatırımlara İZSU Genel Müdürlüğümüz bugüne kadar 25 milyon TL yatırım yaptı” dedi.

Selçuk’a hizmetten gurur duyuyoruz

İzmir’e ve Selçuk’a hizmet etmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirten Başkan Kocaoğlu; önümüzdeki aylarda İlçe Garajı, Katı Atık Transfer İstasyonu ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projelerin yapımına başlanacağını belirtti. Başkan Kocaoğlu tören sonrası kahvede muhtarlar ve vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Sohbete Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ile birlikte ilçe muhtarları ve Belediye Meclis üyeleri de eşlik eti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x