HIZLI METABOLİZMA İÇİN 10 ALTIN KURAL

HIZLI METABOLİZMA İÇİN 10 ALTIN KURAL

HIZLI METABOLİZMA İÇİN 10 ALTIN KURAL

09 Ağustos 2017 - 22:30

Zayıflamanın en temel kuralı metabolizma hızını artırmak. İşte metabolizmanızı hızlandırmak için yapmanız gerekenler...

Yaz aylarının içinde olduğumuz şu günlerde forma girmek ve ince bir vücuda kavuşmak için mesai harcıyor olabilirsiniz. Zayıflamak ve ince bir bedene kavuşmak için metabolizmayı hızlandırmak şart. Metabolik hızı artıran etkili yöntemlerle daha fazla kalori yakmak mümkün. İşte hızlı metabolizma için 10 kural…

Kahvaltınızı uyandıktan yaklaşık bir saat sonra yapın

Yeni bir güne uyanan bedeninizi hareketlendirmek için kahvaltı şart. Protein, mevsim meyveleri ve tam tahıllı gıdalardan oluşan bir kahvaltı metabolizma hızını artırmada son derece etkili.

Zencefil çayı için

Taze zencefili kaynar suda 10 dakika beklettikten sonra içerisine tarçın çubuğu ve limon ekleyerek içebilirsiniz. Karışım metabolizma hızınızı artırmada yardımcı.

Yoğurt tüketin

Yoğurt tüketmek yağ yakıcı ve metabolizma artırıcı bir etkiye sahip. Günde en az 100 gram yoğurt tüketmek daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor.

Su tüketimine dikkat edin

Su tüketiminde bilinçli davranmak önemli. Vücudun su ihtiyacını karşılamanın yanında ideal miktarda su tüketimi metabolizmayı da harekete geçirerek daha çok kalori yakmaya katkı sağlıyor.

Posalı meyveler tüketin

Basit şekerden oluşan gıdalar tüketmek yerine posalı meyvelere ağırlık verin. Her gün 100 gram karpuz, orta boy bir elma veya şeftali tüketmek hem şeker ihtiyacınızı karşılar hem de metabolizmayı canlandırır.

Egzersiz programınızda değişikliğe gidin

Egzersiz yapmak metabolik hızı artırmada en etkili yöntemlerden biri. Egzersiz programınıza kısa süreli ama yoğun egzersiz hareketleri ekleyebilirsiniz. Beş dakika hızlı koşu ve iki dakika yavaş tempoda yürüyüş gibi egzersiz setleri ile metabolizmanızı kısa sürede hızlandırabilirsiniz.

Baharatların gücünden faydalanın

Baharat kullanımı metabolizma hızını önemli ölçüde artırıyor. Sarımsak, soğan, tarçın, zerdeçal ve hardal gibi baharatları yemeklerinize ilave ederek daha fazla kalori yakmayı deneyin.

Proteine ağırlık verin

Beslenme programınızda protein ağırlıklı besinler tüketerek gün için de daha hızlı çalışan bir metabolizmaya sahip olabilirsiniz. Süt, yumurta, yoğurt ve et ürünlerini özellikle egzersiz sonrası tüketerek hem kas kütlenizi artırabilir hem de fazla kalori yakabilirsiniz.

Badem tüketin

Tok tutucu özelliği ve metabolik hızı yükseltmesi ile badem en gözde besinlerden biri. Günde en az 10-12 adet badem tüketerek vücudunuza zengin yağ asitleri, magnezyum ve bakır takviyesi de yapabilirsiniz.

Tuz kullanımını azaltın

Tuz vücutta ödem yapma ve su tutma özelliğine sahip olduğu için tuz tüketimini sınırlandırmanız gerekiyor. Tuz tüketimini günlük 1 çay kaşığı ile sınırlandırmaya çalışın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x