NÜKLEER SİLAHLAR HEDEFE KİLİTLENDİ! ABD’NİN ŞAKASI YOK...

NÜKLEER SİLAHLAR HEDEFE KİLİTLENDİ! ABD'NİN ŞAKASI YOK...

NÜKLEER SİLAHLAR HEDEFE KİLİTLENDİ! ABD'NİN ŞAKASI YOK...

09 Ağustos 2017 - 21:30

Kuzey Kore'yi savaşla tehdit eden ABD lideri, az önce attığı Twitter mesajında başkanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk emrinin nükleer silahların yenilenmesi olduğunu söyledi. Trump "Umarım bu gücü kullanmamıza hiçbir zaman gerek kalmaz" dedi.

Peş peşe gelen füze testlerinin ipleri koparma noktasına getirdiği Kuzey Kore ve ABD, belki de ilk kez savaşa bu kadar yakın.

ABD Başkanı Donald Trump, dakikalar önce yazdığı Twitter mesajında "Başkan olarak ilk emrim nükleer silahların yenilenmesi ve modernize edilmesi oldu. Silahlar şu anda daha önce hiç olmadığı kadar güçlü" dedi.

Trump devamında "Umarım bu gücü kullanmamıza hiçbir zaman gerek kalmaz ancak asla dünyada en güçlü ulus olmadığımız bir zaman olmayacak" diye yazdı.

Trump'la aynı dakikalarda açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise, "Amerikan halkı geceleri rahat uyumaya devam etsin. Kuzey Kore'nin tehdidi bir şeyi değiştirmedi" ifadesini kullandı.
Washington'ın Kuzey Kore'nin anlayacağı dilden konuşacağını belirten Tillerson, "Trump, Kim Jong-un anlayabileceği bir dilde oldukça sert bir mesaj gönderiyor" dedi.

Dünyayı titreten savaş tehditleri, ABD Başkanı Trump'ın dün akşam Kuzey Kore'nin nükleer testleri sürdürmesi halinde 'ateş ve öfkeyle' yanıt vereceklerini canlı yayında ilan etmesiyle başladı.

Buna Kuzey Kore'nin yanıtı daha da sert oldu. Pyongyang yönetimi, Guam Adası'nı füzeyle vurmak için plan hazırladığını açıkladı.


Uluslararası haber ajansları, Pasifik Okyanusu'ndaki ABD adası Guam'dan arka arkaya fotoğraflar geçiyor. Guam Valisi Eddie Calvo "Burası ABD toprağıdır, sadece askeri bir üs değildir. Kuzey Kore'ni tehditlerine boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Üç günde işgal!

Kuzey Kore'deki yarı resmi bir site, çarpıcı bir videoyu sayfalarına taşıdı. Videoda Kuzey Kore ordusu üç günde Güney Kore'yi işgal ediyor. Ayrıca, Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası ile Japonya'daki ABD üsleri de kısa sürede imha ediliyor.

Kuzey Kore ve ABD arasındaki gerilim, Başkan Donald Trump'ın füze denemelerinin ardından uçak gemisi USS Carl Vinson'ı Nisan ayında Kore Yarımadası açıklarına göndermesiyle başlamıştı.

Çin'i devreye sokmayı planlayan Trump'ın hamlesi başarısız oldu, Kim Jong-un Temmuz ayında ilk kez kıtalararası balistik füze denedi. Temmuzdaki ikinci denemede fırlatılan füzenin ise, ABD topraklarını vurabileceği duyuruldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x